
87 van 408
Geroosterde bloemkool
Snel, intens, lekker: Dit pittige ovengebakken bloemkoolrecept vergt weinig moeite en is zeer leuk om te maken.
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Marinades, dressings & dips
Groenten
Vegetarisch
Kerstseizoen
Herfst
Winter
Bereidingstijd < 20 min

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
15 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
617 kJ / 148 kcal
Vetten:
12,5 g
Eiwitten:
4,0 g
Koolhydraten:
4,2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 bloemkool
- 50 g koolzaadolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ tl komijn
- 1 tl zoete paprika
- 1 tl ahornsiroop
- een snufje cayennepeper
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwn sojasaus
Bereiding
- Was en droog de hele bloemkool. Verwijder alle bladeren behalve een paar jonge.
- Marineer de bloemkool in een kom met de koolzaadolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, ahornsiroop, cayennepeper en Kikkoman sojasaus.
- Leg de bloemkool op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster hem ’ca. 15 minuten op 180 °C.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
15 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
617 kJ / 148 kcal
Vetten:
12,5 g
Eiwitten:
4,0 g
Koolhydraten:
4,2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 bloemkool
- 50 g koolzaadolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ tl komijn
- 1 tl zoete paprika
- 1 tl ahornsiroop
- een snufje cayennepeper
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwn sojasaus