Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade
Zoeken
Filter
Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade
Bookmark
60 van 290

Recept van de week

Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade

Kabeljauwfilets gemarineerd in een milde curry-yoghurtmarinade met limoen en koriander-aioli en gegrilde zoete aardappelen.

Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 30 min
kooktijd 35 min
Voedingswaarden (per portie) 3457 kJ / 829 kcal
Vetten: 50.4 g
Eiwitten: 34.3 g
Koolhydraten: 57.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de kabeljauwhaasjes:

  • 50 g yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 2 theelepels abrikozenjam
  • Een paar blaadjes citroentijm
  • ½ theelepel currypoeder
  • Versgemalen peper
  • 4 kabeljauwhaasfilets (ca. 150 g per stuk)

Voor de aioli van limoen en koriander:

Voor de gegrilde zoete aardappelen:

Bereiding

Meng voor de marinade de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de sojasaus, de jam, de tijm, de kerriepoeder en de peper door elkaar. Bestrijk de vis met de marinade en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Bereid de aioli van limoen en koriander door de limoen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng in een kom de mayonaise, de limoenschil en -sap, de knoflook, de honing, de koriander en de sojasaus. Breng op smaak met peper.

Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in plakjes en was ze. Pel de knoflook en snijd deze in kleine blokjes. Meng de knoflook, de zoete aardappelen, de lente-uitjes, de sojasaus, de olijfolie en de rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper.

Leg de zoete aardappelen ongeveer 15-20 minuten op de BBQ en de kabeljauwfilets ongeveer 6-10 minuten op de barbecue afhankelijk van de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Serveer met de aioli van limoen en koriander.

Tip: De marinade smaakt net zo goed bij witvis als bij kalkoenfilet of biefstuk.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 30 min
kooktijd 35 min
Voedingswaarden (per portie) 3457 kJ / 829 kcal
Vetten: 50.4 g
Eiwitten: 34.3 g
Koolhydraten: 57.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de kabeljauwhaasjes:

  • 50 g yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 2 theelepels abrikozenjam
  • Een paar blaadjes citroentijm
  • ½ theelepel currypoeder
  • Versgemalen peper
  • 4 kabeljauwhaasfilets (ca. 150 g per stuk)

Voor de aioli van limoen en koriander:

Voor de gegrilde zoete aardappelen: