
Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade
Kabeljauwfilets gemarineerd in een milde curry-yoghurtmarinade met limoen en koriander-aioli en gegrilde zoete aardappelen.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de kabeljauwhaasjes:
- 50 g yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 2 theelepels abrikozenjam
- Een paar blaadjes citroentijm
- ½ theelepel currypoeder
- Versgemalen peper
- 4 kabeljauwhaasfilets (ca. 150 g per stuk)
Voor de aioli van limoen en koriander:
- 1 kleine, biologische limoen
- 2 teentjes knoflook
- 150 g mayonaise
- 1 à 2 eetlepels honing
- Een paar korianderblaadjes, fijngehakt
- 1–2 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- Versgemalen peper
Voor de gegrilde zoete aardappelen:
- 800 g zoete aardappel
- 4 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 4 eetlepels olijfolie
- Een paar naalden rozemarijn
- Versgemalen peper
Bereiding
Meng voor de marinade de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de sojasaus, de jam, de tijm, de kerriepoeder en de peper door elkaar. Bestrijk de vis met de marinade en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.
Bereid de aioli van limoen en koriander door de limoen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng in een kom de mayonaise, de limoenschil en -sap, de knoflook, de honing, de koriander en de sojasaus. Breng op smaak met peper.
Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in plakjes en was ze. Pel de knoflook en snijd deze in kleine blokjes. Meng de knoflook, de zoete aardappelen, de lente-uitjes, de sojasaus, de olijfolie en de rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper.
Leg de zoete aardappelen ongeveer 15-20 minuten op de BBQ en de kabeljauwfilets ongeveer 6-10 minuten op de barbecue afhankelijk van de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Serveer met de aioli van limoen en koriander.
Tip: De marinade smaakt net zo goed bij witvis als bij kalkoenfilet of biefstuk.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de kabeljauwhaasjes:
- 50 g yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 2 theelepels abrikozenjam
- Een paar blaadjes citroentijm
- ½ theelepel currypoeder
- Versgemalen peper
- 4 kabeljauwhaasfilets (ca. 150 g per stuk)
Voor de aioli van limoen en koriander:
- 1 kleine, biologische limoen
- 2 teentjes knoflook
- 150 g mayonaise
- 1 à 2 eetlepels honing
- Een paar korianderblaadjes, fijngehakt
- 1–2 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- Versgemalen peper
Voor de gegrilde zoete aardappelen:
- 800 g zoete aardappel
- 4 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 4 eetlepels olijfolie
- Een paar naalden rozemarijn
- Versgemalen peper