Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade

totale tijd 75 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. marineertijd
35 min. kooktijd

Kabeljauwfilets gemarineerd in een milde, met kerrie gekruide yoghurtmarinade met aioli van limoen en koriander en gebarbecuede zoete aardappelen.

Ingrediënten

4 porties

Voor de kabeljauwhaasjes:

50 g
yoghurt
2 eetlepels
citroensap
2 eetlepels
olijfolie
2 theelepels
abrikozenjam
Een paar blaadjes citroentijm
 ½ theelepel
currypoeder
Versgemalen peper
4 
kabeljauwhaasfilets (ca. 150 g per stuk)

Voor de aioli van limoen en koriander:

1 
kleine, biologische limoen
2 
teentjes knoflook
150 g
mayonaise
1 ½ eetlepels
honing
Een paar korianderblaadjes, fijngehakt
Versgemalen peper

Voor de gegrilde zoete aardappelen:

800 g
zoete aardappel
4 
lente-uitjes
1 
teentje knoflook
4 eetlepels
olijfolie
Een paar naalden rozemarijn
Versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 g Vetten
34,3 g Eiwitten
57,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng voor de marinade de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de sojasaus, de jam, de tijm, de kerriepoeder en de peper door elkaar. Bestrijk de vis met de marinade en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Stap 2

Bereid de aioli van limoen en koriander door de limoen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng in een kom de mayonaise, de limoenschil en -sap, de knoflook, de honing, de koriander en de sojasaus. Breng op smaak met peper.

Stap 3

Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in plakjes en was ze. Pel de knoflook en snijd deze in kleine blokjes. Meng de knoflook, de zoete aardappelen, de lente-uitjes, de sojasaus, de olijfolie en de rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper.

Stap 4

Leg de zoete aardappelen ongeveer 15-20 minuten op de BBQ en de kabeljauwfilets ongeveer 6-10 minuten op de barbecue afhankelijk van de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Serveer met de aioli van limoen en koriander.

Tip:

De marinade smaakt net zo goed bij witvis als bij kalkoenfilet of biefstuk.

Recept-ID 866

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng voor de marinade de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de sojasaus, de jam, de tijm, de kerriepoeder en de peper door elkaar. Bestrijk de vis met de marinade en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Bereid de aioli van limoen en koriander door de limoen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng in een kom de mayonaise, de limoenschil en -sap, de knoflook, de honing, de koriander en de sojasaus. Breng op smaak met peper.

Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in plakjes en was ze. Pel de knoflook en snijd deze in kleine blokjes. Meng de knoflook, de zoete aardappelen, de lente-uitjes, de sojasaus, de olijfolie en de rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper.

Leg de zoete aardappelen ongeveer 15-20 minuten op de BBQ en de kabeljauwfilets ongeveer 6-10 minuten op de barbecue afhankelijk van de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Serveer met de aioli van limoen en koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.