Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
180 min. marineertijd
25 min. kooktijd

Zoetzure spareribs gemarineerd in Kikkoman sojasaus, gember, citroen, sesamolie, honing en sesamzaadjes. Het glazuur wordt heerlijk plakkerig, dus servetten zijn een must!

Ingrediënten

4 porties
2 kg
spareribs
Zout

Voor de marinade:

1 
kleine, biologische citroen
1 
klein stukje gember (ong. 1,5 cm)
1 
teentje knoflook
3 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
sesamolie
3 ½ 
honing
3 eetlepels
witte balsamico azijn (of witte wijn- of appelazijn)
Versgemalen peper
4 theelepels
sesamzaadjes

Voor de salade:

1 
mango
1 
krop Romeinse sla (of 2 kleine kroppen Romeinse sla)
2 
wortelen
100 g
gekiemde zaden
2 eetlepels
olijfolie
2 ½ eetlepels
witte balsamico azijn
100 ml
appelsap
1 ½ theelepels
ahornsiroop
Versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 2652 kJ  /  633 kcal
35,1 g Vetten
39,6 g Eiwitten
31,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de spareribs in een pan met kokend gezouten water in ca. 50-70 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de ribben. Giet af en laat een beetje afkoelen. 

Stap 2

Bereid de marinade door de citroen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de citroen en pers het sap eruit. Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn. Meng de citroenrasp en -sap, Kikkoman Sojasaus​​​​​​​, olijfolie, sesamolie, honing, azijn, gember, knoflook, peper en sesamzaadjes door elkaar. Bestrijk de spareribs met de marinade en zet ze ongeveer 2 à 3 uur in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Stap 3

Bereid ondertussen de salade door de mango te schillen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Snijd het vruchtvlees van de mango in dunne reepjes. Snijd de sla in plakjes, was ze en droog ze. Was en schil de wortelen en schaaf er dunne linten af met een dunschiller. Was de gekiemde zaden indien nodig.

Stap 4

Meng voor de dressing 4 eetlepels in plakjes gesneden mango, de olijfolie, de azijn, het appelsap, de Kikkoman Sojasaus en de ahornsiroop in een blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. 

Stap 5

Leg de spareribs op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte en de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Lak indien nodig de spareribs met de rest van de marinade terwijl de ribben gaar worden. Serveer met de salade.

Tip:

Door de ribbetjes voor te koken in gezouten water, verkort de tijd dat ze nodig hebben op de barbecue aanzienlijk en blijven ze sappig en vol van smaak.

De marinade smaakt ook heerlijk op kip drumsticks, biefstuk en varkenskoteletten. Laat de spareribs een nachtje marineren om de smaak van de marinade volledig tot zijn recht te laten komen.

Recept-ID 863

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de spareribs in een pan met kokend gezouten water in ca. 50-70 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de ribben. Giet af en laat een beetje afkoelen. 

Bereid de marinade door de citroen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de citroen en pers het sap eruit. Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn. Meng de citroenrasp en -sap, Kikkoman Sojasaus​​​​​​​, olijfolie, sesamolie, honing, azijn, gember, knoflook, peper en sesamzaadjes door elkaar. Bestrijk de spareribs met de marinade en zet ze ongeveer 2 à 3 uur in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Bereid ondertussen de salade door de mango te schillen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Snijd het vruchtvlees van de mango in dunne reepjes. Snijd de sla in plakjes, was ze en droog ze. Was en schil de wortelen en schaaf er dunne linten af met een dunschiller. Was de gekiemde zaden indien nodig.

Meng voor de dressing 4 eetlepels in plakjes gesneden mango, de olijfolie, de azijn, het appelsap, de Kikkoman Sojasaus en de ahornsiroop in een blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. 

Leg de spareribs op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte en de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Lak indien nodig de spareribs met de rest van de marinade terwijl de ribben gaar worden. Serveer met de salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.