Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs
Zoeken
Filter
Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs
Bookmark
124 van 300

Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs

Zoetzure spareribs gemarineerd in Kikkoman sojasaus, gember, citroen, sesamolie, honing en sesamzaadjes. Het glazuur wordt heerlijk plakkerig, dus servetten zijn een must!

Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 180 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 2652 kJ / 633 kcal
Vetten: 35.1 g
Eiwitten: 39.6 g
Koolhydraten: 31.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 kg spareribs
  • Zout

Voor de marinade:

  • 1 kleine, biologische citroen
  • 1 klein stukje gember (ong. 1,5 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 5–6 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3-4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels witte balsamico azijn (of witte wijn- of appelazijn)
  • Versgemalen peper
  • 4 theelepels sesamzaadjes

Voor de salade:

  • 1 mango
  • 1 krop Romeinse sla (of 2 kleine kroppen Romeinse sla)
  • 2 wortelen
  • 100 g gekiemde zaden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte balsamico azijn
  • 100 ml appelsap
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels ahornsiroop
  • Versgemalen peper

Bereiding

Kook de spareribs in een pan met kokend gezouten water in ca. 50-70 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de ribben. Giet af en laat een beetje afkoelen. 

Bereid de marinade door de citroen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de citroen en pers het sap eruit. Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn. Meng de citroenrasp en -sap, sojasaus, olijfolie, sesamolie, honing, azijn, gember, knoflook, peper en sesamzaadjes door elkaar. Bestrijk de spareribs met de marinade en zet ze ongeveer 2 à 3 uur in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.

Bereid ondertussen de salade door de mango te schillen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Snijd het vruchtvlees van de mango in dunne reepjes. Snijd de sla in plakjes, was ze en droog ze. Was en schil de wortelen en schaaf er dunne linten af met een dunschiller. Was de gekiemde zaden indien nodig.

Meng voor de dressing 4 eetlepels in plakjes gesneden mango, de olijfolie, de azijn, het appelsap, de sojasaus en de ahornsiroop in een blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. 

Leg de spareribs op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte en de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Lak indien nodig de spareribs met de rest van de marinade terwijl de ribben gaar worden. Serveer met de salade.

Tip: Door de ribbetjes voor te koken in gezouten water, verkort de tijd dat ze nodig hebben op de barbecue aanzienlijk en blijven ze sappig en vol van smaak.

De marinade smaakt ook heerlijk op kip drumsticks, biefstuk en varkenskoteletten. Laat de spareribs een nachtje marineren om de smaak van de marinade volledig tot zijn recht te laten komen.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 180 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 2652 kJ / 633 kcal
Vetten: 35.1 g
Eiwitten: 39.6 g
Koolhydraten: 31.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 kg spareribs
  • Zout

Voor de marinade:

  • 1 kleine, biologische citroen
  • 1 klein stukje gember (ong. 1,5 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 5–6 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3-4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels witte balsamico azijn (of witte wijn- of appelazijn)
  • Versgemalen peper
  • 4 theelepels sesamzaadjes

Voor de salade:

  • 1 mango
  • 1 krop Romeinse sla (of 2 kleine kroppen Romeinse sla)
  • 2 wortelen
  • 100 g gekiemde zaden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte balsamico azijn
  • 100 ml appelsap
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels ahornsiroop
  • Versgemalen peper