Zoeken
Filter
Geroosterde Zalmburger
Bookmark
286 van 300

Geroosterde Zalmburger

Sappige gegrilde zalmburgers met gegrilde tomaten en courgettes en vijgenmosterd. De heerlijke, huisgemaakte hamburgerbroodjes zijn natuurlijk gekleurd met rode biet en gele kurkuma!

Geroosterde Zalmburger
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 3457 kJ / 825 kcal
Vetten: 41 g
Eiwitten: 51.4 g
Koolhydraten: 60 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de hamburgerbroodjes:

  • 100 ml rode bietensap (of ¼ tot ½ theelepel kurkuma in 100 ml water)
  • ½ blokje verse gist (= 21 g)
  • 1 ei
  • 250 g bloem, plus wat extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout
  • 40 g zachte boter
  • Een paar blaadjes tijm

Voor de zalmburgers en de garnering:

  • 600 g zalmfilet, ontdaan van zijn vel
  • ¼ theelepel citroenpeper of zwarte peper
  • 3-4 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1  vleestomaat
  • 1 kleine courgette
  • 2 gedroogde vijgen
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel ahornsiroopplakjes kaas

Bereiding

Bereid de burgerbroodjes door het sap (of ¼ tot ½ theelepel kurkuma in 100 ml water) op te warmen. Verkruimel de gist erdoor en roer om op te lossen. Scheid het ei Meng de gistoplossing, bloem, suiker, ½ theelepel zout, zacht geworden boter, een paar tijmblaadjes en het eigeel en kneed tot een zacht, glad deeg. Dek af en laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats.

Vorm het deeg in 4 platte hamburgerbroodjes en laat nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C indien hete lucht). Bestrijk de hamburgerbroodjes met eiwit, bestrooi met een beetje tijm en bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Laat de broodjes afkoelen.

Voor de zalmburgers: dep de zalmfilet droog en doe deze in een blender met de citroenpeper en sojasaus. Vorm van het zalmmengsel 4 pasteitjes en zet ze in de koelkast tot u begint te barbecueën. Was en ontvel de vleestomaat en snijd in 4 dikke plakken. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in de lengte in dunne plakjes.

Meng voor de vijgenmosterd de vijgen, mosterd en ahornsiroop in een blender. Snijd de burgerbroodjes open en bestrijk beide kanten van het broodje met vijgenmosterd. Leg de zalmburgers voor ongeveer 6-8 minuten op de barbecue en laat ze garen met het deksel naar beneden als uw barbecue er een heeft. En leg de tomaten en plakjes courgette op de barbecue voor ongeveer 2-3 minuten. Bedek de onderste helft van het broodje met de tomaat, courgetteplakjes, zalmburger en kaas. Eet smakelijk!

Tip: U kunt de hamburgerbroodjes ook roosteren op de barbecue.

Als u geen zin heeft om er zelf te maken, kunt u ook vijgenmosterd kant-en-klaar in een pot kopen.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 3457 kJ / 825 kcal
Vetten: 41 g
Eiwitten: 51.4 g
Koolhydraten: 60 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de hamburgerbroodjes:

  • 100 ml rode bietensap (of ¼ tot ½ theelepel kurkuma in 100 ml water)
  • ½ blokje verse gist (= 21 g)
  • 1 ei
  • 250 g bloem, plus wat extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout
  • 40 g zachte boter
  • Een paar blaadjes tijm

Voor de zalmburgers en de garnering:

  • 600 g zalmfilet, ontdaan van zijn vel
  • ¼ theelepel citroenpeper of zwarte peper
  • 3-4 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1  vleestomaat
  • 1 kleine courgette
  • 2 gedroogde vijgen
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel ahornsiroopplakjes kaas