Gesauteerde kip met sucrée

totale tijd 35 min.
35 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
600 g
kipfilet
3 ½ eetlepels
aardappelzetmeel
3 eetlepels
plantaardige olie
40 g
prei
 ½ bos(je)
bieslook
480 g
gekookte basmatirijst
1 snufje
paprikapoeder
Chili-draadjes
Voedingswaarde (per portie): 1822 kJ  /  435 kcal
8,6 g Vetten
31,3 g Eiwitten
55,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Dep de kipfilet droog, snijd ze in hapklare stukjes en bestrijk ze rondom met zetmeel. Verhit de olie in een pan, bak de kip rondom goudbruin en dep de overtollige olie voorzichtig met keukenpapier uit de pan.

Stap 2

Voeg zoete saus voor rijst toe en glaceer de kip ermee. 

Stap 3

Was de prei en bieslook, snijd de prei in dunne reepjes, snijd de bieslook in ringen.

Stap 4

Verspreid de rijst op het bord, schik kip met saus erop, garneer met prei en bieslook en serveer met paprikapoeder en chili-draadjes.

Recept-ID 121

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Dep de kipfilet droog, snijd ze in hapklare stukjes en bestrijk ze rondom met zetmeel. Verhit de olie in een pan, bak de kip rondom goudbruin en dep de overtollige olie voorzichtig met keukenpapier uit de pan.

Voeg zoete saus voor rijst toe en glaceer de kip ermee. 

Was de prei en bieslook, snijd de prei in dunne reepjes, snijd de bieslook in ringen.

Verspreid de rijst op het bord, schik kip met saus erop, garneer met prei en bieslook en serveer met paprikapoeder en chili-draadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.