Zoeken
Filter
Gesmoorde varkensschouder
Bookmark
5 van 93

Gesmoorde varkensschouder

Gesmoorde varkensschouder
Totale tijd 720 min
Bereidingstijd: 720 min
Voedingswaarden (per portie) 965 kJ / 230 kcal
Vetten: 17.1 g
Eiwitten: 17.6 g
Koolhydraten: 1.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 900 g varkensschouder (alternatief varkenslapjes)
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 2 EL plantaardige olie
  • 1 L vleesbouillon
  • 90 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 100 g mosterd
  • Bovendien: keukengaren

 

 

Bereiding

Varkensvlees droog deppen en met keukengaren inwikkelen, zodat het tijdens het braden zijn vorm houdt. Lente-uitjes wassen en poetsen, gember schillen en allebei in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, vlees kort aanbraden, lente-uitjes en gember erbij doen, met bouillon opvullen en afgedekt (ca. 90 minuten bij geringe hitte laten smoren.

Gesmoorde vlees met Teriyaki marinade in een diepvrieszakje doen, luchtdicht sluiten en een nacht in de koelkast laten marineren.

Gesmoorde varkensschouder laten afdruipen, in dunne schijfjes snijden, met mosterd aanrichten en indien gewenst met schijfjes look serveren. 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 720 min
Bereidingstijd: 720 min
Voedingswaarden (per portie) 965 kJ / 230 kcal
Vetten: 17.1 g
Eiwitten: 17.6 g
Koolhydraten: 1.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 900 g varkensschouder (alternatief varkenslapjes)
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 2 EL plantaardige olie
  • 1 L vleesbouillon
  • 90 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 100 g mosterd
  • Bovendien: keukengaren