
19 van 94
Gestoofde karper in knoflook-sojasaus

Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
25 min
Voedingswaarden (per portie)
958 kJ / 228 kcal
Vetten:
10.7 g
Eiwitten:
20.5 g
Koolhydraten:
11.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 75 ml water
- 4 x 100 g karper
- 240 g spinazie
- 25 ml olie
- 1 knoflookteen
- 1 lente-ui
- 40 g suiker
- 15 ml sake
- 3 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 15 ml azijn
- 2-3 bieslookpijpjes
Bereiding
Breng water in een pan aan de kook en blancheer de karper. Bewaar het kookwater. Bak de spinazie kort in olie.
Doe olie en knoflook in een pan en verhit het tot de knoflook licht bruin kleurt. Haal de knoflook uit de pan en bak daarin de in plakjes gesneden lente-ui.
Smelt suiker in de pan. Voeg de sake, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en wijn toe. Leg de geblancheerde stukken karper in de pan, breng het vocht aan de kook en laat het inkoken tot een dikkere saus.
Verdeel de spinazie over het bord. Leg de stukken karper er bovenop en giet de saus er overheen. Garneer met fijngehakte bieslook.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
25 min
Voedingswaarden (per portie)
958 kJ / 228 kcal
Vetten:
10.7 g
Eiwitten:
20.5 g
Koolhydraten:
11.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 75 ml water
- 4 x 100 g karper
- 240 g spinazie
- 25 ml olie
- 1 knoflookteen
- 1 lente-ui
- 40 g suiker
- 15 ml sake
- 3 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 15 ml azijn
- 2-3 bieslookpijpjes