
Gestoofde kippenvleugeltjes met groenten

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 20 ml plantaardige olie
- 500 g kippenvleugeltjes
- 400 g aardappelen
- 200 g wortelen
- 150 g uien
- 50 g sperziebonen
- 550 ml water
- 50 ml sake (of witte wijn)
- 50 g suiker
- 5 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bereiding
Halveer de kippenvleugels bij het gewricht. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Schil de wortelen, snijd ze in blokjes van 2 cm, blancheer ze ongeveer 2 tot 3 minuten en laat ze uitlekken. Schil de uien, halveer ze en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Verhit de helft van de opgegeven hoeveelheid olie in een pan. Bak de kippenvleugeltjes kort en hevel ze daarna over naar een steelpan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de aardappelen, wortelen en uien. Haal de bonen af en blancheer ze. Voeg daarna water, sake en suiker toe. Breng alles aan de kook en laat het 3 tot 4 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en laat het geheel, met het deksel op de pan, nog eens 15 tot 20 minuten pruttelen. Doe de kippenvleugeltjes in een schaal en leg de geblancheerde bonen er bovenop.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 20 ml plantaardige olie
- 500 g kippenvleugeltjes
- 400 g aardappelen
- 200 g wortelen
- 150 g uien
- 50 g sperziebonen
- 550 ml water
- 50 ml sake (of witte wijn)
- 50 g suiker
- 5 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus