Gestoomde vegetarische gyoza met 3 sauzen
Zoeken
Filter
123 van 306

Gestoomde vegetarische gyoza met 3 sauzen

Gestoomde vegetarische gyoza met 3 sauzen
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 968 kJ / 231 kcal
Vetten: 4.0 g
Eiwitten: 8.0 g
Koolhydraten: 43.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • zelfgemaakt gyoza-deeg
  • of 1 pakje gyoza-deeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)

Voor de vulling:

  • ca. 30 g rijst (ca. 80 g gekookt)
  • ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitake paddenstoelen
  • ½ kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g gember
  • 200 g spitskool (of Chinese kool)
  • 30 g wortel
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl  sesamolie
  • 1 tl  groentebouillon (poeder)
  • 2 tl  Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl  suiker
  • 2 tl  aardappelzetmeel

Bereiding

  1. Bereid voor de vulling de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
  2. Maak de aubergine en paddenstoelen schoon en snij ze in blokjes. Pel de ui en knoflook, schil de gember. Maak de spitskool schoon, schil en was de wortel. Maak de bosuitjes schoon. Hak de ui, knoflook, gember, spitskool, wortel en bosuitjes fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de groenten in deze volgorde: knoflook, gember, wortel, ui, aubergine, shiitake paddenstoelen, bosuitjes en spitskool Leg de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
  4. Doe de groenten en de overige ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar.
  5. Leg ca. 15 g vulling in het midden van elk gyoza-vel. Wrijf met een bevochtigde vinger voor de helft over de rand van het deegvel en vouw het vel om de vulling heen. Vouw nu de randen in plooien en druk ze goed op elkaar.
  6. Bekleed een stoommandje met bakpapier (of koolbladeren), leg daarop de gyoza met voldoende onderlinge ruimte naast elkaar en stoom ze 7-8 minuten op een hoog vuur. Serveer de gestoomde gyoza met de dipsauzen.

* Zelfgemaakt gyoza-deeg voor gestoomde gyoza:

Ingrediënten:

  • 200 g tarwezetmeel
  • 60 g aardappelzetmeel (of maïszetmeel)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje suiker
  • 190 ml heet water
  • 1 theelepel plantaardige olie plus een beetje meer voor het werkoppervlak

Bereiding:

  1. Meng in een kom tarwezetmeel, aardappelzetmeel, zout en suiker. Voeg het hete water toe en meng alles goed met een spatel. Kneed het deeg goed door zodra het een beetje is afgekoeld. Zodra het deeg glad is, voegt u olie toe en gaat u verder met kneden. Vorm het deeg tot een bal, wikkel deze in vershoudfolie en laat hem ca. 30 minuten rusten.
  2. Verwijder de vershoudfolie en maak van het deeg losse balletjes van ca. 15 g. Olie een werkblad licht in, leg de deegballen erop, druk ze met de hand een beetje plat en maak ze dan nog dunner met een spatel of een speciaal deegmes.

**Als u geen stoommandje hebt:

Vul een pan voor ca. 3-4 cm met water en breng dit aan de kook. Verkreukel de aluminiumfolie een beetje, leg deze in de pan en zet er een bord op. Bedek het bord met bakpapier (of koolbladeren) en leg de gyoza met voldoende onderlinge ruimte erop. Sluit de pan met het deksel en laat de gyoza 7-8 minuten stomen.

Dipsauzen

Variant 1: 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met minder zout, 1 el  gemalen sesamzaadjes, 1 el  bosuitjes

Variant 2: 40 g yoghurt, 1 ½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1 tl  citroensap, 1/3 tl  poedersuiker, een snufje  cayennepeper, een snufje  gemalen komijn, ½ el  gehakte koriander

Variant 3: Kikkoman Ponzu Chili

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 968 kJ / 231 kcal
Vetten: 4.0 g
Eiwitten: 8.0 g
Koolhydraten: 43.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • zelfgemaakt gyoza-deeg
  • of 1 pakje gyoza-deeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)

Voor de vulling:

  • ca. 30 g rijst (ca. 80 g gekookt)
  • ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitake paddenstoelen
  • ½ kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g gember
  • 200 g spitskool (of Chinese kool)
  • 30 g wortel
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl  sesamolie
  • 1 tl  groentebouillon (poeder)
  • 2 tl  Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl  suiker
  • 2 tl  aardappelzetmeel