Zoeken
Filter
Geurige gevulde zeebaars
Bookmark
15 van 35

Geurige gevulde zeebaars

Geurige gevulde zeebaars
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 40 min
Voedingswaarden (per portie) 3496 kJ / 835 kcal
Vetten: 34 g
Verzadigd vet: 11.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 200g basmatirijst
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 25 g kokoscrème
  • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 2 hele zeebaarzen, ontdaan van de ingewanden en schoongemaakt

Voor de saus:

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 rode chilipeper
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • fijn geraspte citroenschil en sap van 1 limoen
  • 1 stuk verse gember (ca. 2 cm lang), geschild en fijngeraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (de gasoven op stand 6). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst na het koken af met koud water en laat het uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote pan, voeg chilipeper en lente-uitjes toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg gekookte rijst, sojasaus, kokoscrème, koriander en limoensap toe. Bak het geheel 1 minuut en roer het om tot alles goed is gemengd.
  3. Leg de zeebaars op een licht ingevette bakplaat. Maak 3 inkervingen in het visvlees. Vul de vis met rijst en bind hem, indien nodig, dicht met een draad. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten gaar worden in de oven. Verwijder na 15 minuten de folie, plaats de vis terug in de oven en laat hem nog 15 minuten gaar bakken.
  4. Haal de vis uit de oven en laat hem een paar minuten rusten.
  5. Doe de sesamzaadjes in een kleine pan en rooster ze. Houd de sesamzaadjes goed in de gaten, ze kunnen heel snel verbranden! Voeg de overige ingrediënten toe en breng ze aan de kook. Giet de saus over de vis en serveer hem direct met een groentevariatie, bijvoorbeeld paksoi, sperziebonen, courgette en plakjes wortel.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 40 min
Voedingswaarden (per portie) 3496 kJ / 835 kcal
Vetten: 34 g
Verzadigd vet: 11.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 200g basmatirijst
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 25 g kokoscrème
  • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 2 hele zeebaarzen, ontdaan van de ingewanden en schoongemaakt

Voor de saus:

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 rode chilipeper
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • fijn geraspte citroenschil en sap van 1 limoen
  • 1 stuk verse gember (ca. 2 cm lang), geschild en fijngeraspt