Gevulde aubergine- en courgette-plakken met paddenstoelen

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
1 
lente-ui
80 g
tofu
200 g
kipgehakt
1 
eiwit
vers gemalen peper
1 
aubergine (of grote courgette)
4 ½ eetlepels
aardappelzetmeel (of maïszetmeel)
200 g
shiitake (alternatief: champignons)
1 eetlepel
boter
2 eetlepels
plantaardige olie
Voedingswaarde (per portie): 1324 kJ  /  315 kcal
12,9 g Vetten
18,5 g Eiwitten
28,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Maak voor de vulling de lente-ui schoon en hak deze fijn. Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes of verkruimel. Meng kipgehakt, eiwit, lente-ui, tofu en 3 eetlepels panko en breng op smaak met 1 eetlepel Teriyaki barbecuesaus met honing en peper. Als de vulling te zacht is, voeg dan een beetje meer panko toe.

Stap 2

Was de aubergine (of courgette), snijd de uiteinden eraf en snijd in plakken van ca. 3 mm dik. Haal één kant van de elk plakje door het aardappelzetmeel en doe een beetje van de vulling op die kant. Leg de tweede plak met de aardappelzetmeelkant erop en druk aan de randen voorzichtig een beetje aan.

Stap 3

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze eventueel in stukjes, bak ze in hete boter en breng op smaak met zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker) en peper.

Stap 4

Bak de aubergine-sandwiches in hete olie aan beide kanten, haal ze eruit en houd ze warm. Doe de resterende Teriyaki barbecuesaus met honing in de pan en verhit deze. Glaceer de aubergine-sandwiches hiermee en schik ze op borden. Garneer ze met de paddenstoelen en desgewenst met ringetjes lente-ui en serveer.

Tip

Plakken courgette kunnen beter worden gevuld als ze van tevoren kort worden gebakken of geblancheerd. Garneer de gevulde groenteplakken desgewenst met geroosterde panko.

Recept-ID 842

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Maak voor de vulling de lente-ui schoon en hak deze fijn. Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes of verkruimel. Meng kipgehakt, eiwit, lente-ui, tofu en 3 eetlepels panko en breng op smaak met 1 eetlepel Teriyaki barbecuesaus met honing en peper. Als de vulling te zacht is, voeg dan een beetje meer panko toe.

Was de aubergine (of courgette), snijd de uiteinden eraf en snijd in plakken van ca. 3 mm dik. Haal één kant van de elk plakje door het aardappelzetmeel en doe een beetje van de vulling op die kant. Leg de tweede plak met de aardappelzetmeelkant erop en druk aan de randen voorzichtig een beetje aan.

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze eventueel in stukjes, bak ze in hete boter en breng op smaak met zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker) en peper.

Bak de aubergine-sandwiches in hete olie aan beide kanten, haal ze eruit en houd ze warm. Doe de resterende Teriyaki barbecuesaus met honing in de pan en verhit deze. Glaceer de aubergine-sandwiches hiermee en schik ze op borden. Garneer ze met de paddenstoelen en desgewenst met ringetjes lente-ui en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.