Zoeken
Filter
Gevulde aubergine- en courgette-plakken met paddenstoelen
Bookmark
10 van 26

Gevulde aubergine- en courgette-plakken met paddenstoelen

Gevulde aubergine- en courgette-plakken met paddenstoelen
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1324 kJ / 315 kcal
Vetten: 12.9 g
Eiwitten: 18.5 g
Koolhydraten: 28.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Maak voor de vulling de lente-ui schoon en hak deze fijn. Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes of verkruimel. Meng kipgehakt, eiwit, lente-ui, tofu en 3 eetlepels panko en breng op smaak met 1 eetlepel Teriyaki barbecuesaus met honing en peper. Als de vulling te zacht is, voeg dan een beetje meer panko toe.
  2. Was de aubergine (of courgette), snijd de uiteinden eraf en snijd in plakken van ca. 3 mm dik. Haal één kant van de elk plakje door het aardappelzetmeel en doe een beetje van de vulling op die kant. Leg de tweede plak met de aardappelzetmeelkant erop en druk aan de randen voorzichtig een beetje aan.
  3. Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze eventueel in stukjes, bak ze in hete boter en breng op smaak met zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker) en peper.
  4. Bak de aubergine-sandwiches in hete olie aan beide kanten, haal ze eruit en houd ze warm. Doe de resterende Teriyaki barbecuesaus met honing in de pan en verhit deze. Glaceer de aubergine-sandwiches hiermee en schik ze op borden. Garneer ze met de paddenstoelen en desgewenst met ringetjes lente-ui en serveer.

Tip: plakken courgette kunnen beter worden gevuld als ze van tevoren kort worden gebakken of geblancheerd. Garneer de gevulde groenteplakken desgewenst met geroosterde panko.

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1324 kJ / 315 kcal
Vetten: 12.9 g
Eiwitten: 18.5 g
Koolhydraten: 28.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)