Gevulde hokkaidopompoen met oesterzwammen en pistachenootjes

5 2 beoordelingen
totale tijd 90 min.
15 min. voorbereidingstijd
75 min. kooktijd

Bij de hokkaidopompoen staat de binnenkant centraal. Dit recept is gemaakt met beetgare bulgur, oesterzwammen en pistachenootjes.

Ingrediënten

4 porties
1 
1 kleine hokkaidopompoen (ca. 1 kg)
100 g
bulgur
200 g
oesterzwammen
60 g
pistachenoten, gepeld
1 theelepel
kurkuma
125 ml
water
80 g
boter
2 eetlepels
koolzaadolie
1 
sinaasappel
Voedingswaarde (per portie): 1919 kJ  /  458 kcal
28,9 g Vetten
10,6 g Eiwitten
35,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng de droge bulgur met de kurkuma en 1 el koolzaadolie. 

Stap 2

Breng het water aan de kook en giet dit over de bulgur. Laat het vervolgens 10 minuten afgedekt staan.

Stap 3

Scheur de oesterzwammen in lange repen en bak ze met 2 el koolzaadolie goudbruin. Haal de pan van het vuur en giet de Kikkoman sojasaus erbij.

Stap 4

Hak de zwammen nu in grove stukken en meng ze met de gekookte bulgur, pistachenootjes, sinaasappelschil en boter.

Stap 5

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C, spoel de pompoen en snijd het bovenste kwart eraf. Snijd een heel dun stukje aan de onderkant van de pompoen af om hem meer stabiliteit te geven en te voorkomen dat hij wegrolt. Schraap met een lepel de binnenkant van de pompoen uit en vul hem met het mengsel van bulgur en paddenstoelen.

Stap 6

Dek hem af met folie en laat hem op de middelste plaat van de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Verwijder dan de folie en laat hem nog ongeveer 10 minuten kleuren.

Recept-ID 1070

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de droge bulgur met de kurkuma en 1 el koolzaadolie. 

Breng het water aan de kook en giet dit over de bulgur. Laat het vervolgens 10 minuten afgedekt staan.

Scheur de oesterzwammen in lange repen en bak ze met 2 el koolzaadolie goudbruin. Haal de pan van het vuur en giet de Kikkoman sojasaus erbij.

Hak de zwammen nu in grove stukken en meng ze met de gekookte bulgur, pistachenootjes, sinaasappelschil en boter.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C, spoel de pompoen en snijd het bovenste kwart eraf. Snijd een heel dun stukje aan de onderkant van de pompoen af om hem meer stabiliteit te geven en te voorkomen dat hij wegrolt. Schraap met een lepel de binnenkant van de pompoen uit en vul hem met het mengsel van bulgur en paddenstoelen.

Dek hem af met folie en laat hem op de middelste plaat van de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Verwijder dan de folie en laat hem nog ongeveer 10 minuten kleuren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.