Gevulde kipfilet in panko-korstje met teriyaki-honing-uiensaus
Zoeken
Filter
Gevulde kipfilet in panko-korstje met teriyaki-honing-uiensaus
Bookmark
12 van 26

Gevulde kipfilet in panko-korstje met teriyaki-honing-uiensaus

Gevulde kipfilet in panko-korstje met teriyaki-honing-uiensaus
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2653 kJ / 630 kcal
Vetten: 28.7 g
Eiwitten: 50 g
Koolhydraten: 41,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Snijd met een scherp mes een zakje van elke kipfilet. Snijd de plakken ham en kaas doormidden en vul elke kipfilet met een half plakje ham en een half plakje kaas. Sluit de openingen met de spiesjes en bestrijk de kipfilets met 4 eetlepels Teriyaki barbecuesaus met honing.
  2. Klop de eieren los in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.
  3. Wentel de gevulde kipfilets eerst in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en tenslotte in de panko.
  4. Verhit de olie in een grote, hoge pan (170-180°C), frituur de gepaneerde kipfilets tot ze krokant en goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  5. Pel de uien, snijd ze in fijne ringen en bak ze in 1-2 eetlepels hete olie in ca. 10 minuten goudbruin. Giet de resterende Teriyaki barbecuesaus met honing en 200 ml water erbij, breng het geheel aan de kook en laat licht inkoken. Meng aardappelzetmeel (of maïszetmeel) met koud water tot een glad papje, voeg dit toe aan de saus en breng deze opnieuw aan de kook. Breng op smaak met mosterd, chilipoeder en peper.
  6. Trek de spiesjes uit de kipfilets. Schik de kipfilets met de teriyaki-honing-uiensaus op de borden en serveer ze. Lekker met een gemengde salade.
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2653 kJ / 630 kcal
Vetten: 28.7 g
Eiwitten: 50 g
Koolhydraten: 41,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)