Gierstballetjes in pittige currysaus
Zoeken
Filter
Gierstballetjes in pittige currysaus
Bookmark
147 van 306

Gierstballetjes in pittige currysaus

Verras uw gasten met vegetarische gierstballetjes in een pittige currysaus. Zelfs de grootste vleesliefhebbers krijgen hier geen genoeg van.

Gierstballetjes in pittige currysaus
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1360 kJ / 325 kcal

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Balletjes:

  • 100 g gierst
  • 8 gedroogde tomaten in olie met kruiden
  • Half bosje peterselie
  • 3 takjes basilicum

Saus:

  • 1 middelgrote ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 700 g passata tomatensaus
  • 150 ml kokosmelk
  • Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus

Bereiding

  1. Doe de gierst in een pan met 220 ml water en kook met het deksel op de pan 12 minuten op laag vuur. Hak ondertussen de peterselie en basilicum fijn.
     
  2. Meng de hete gierst met de gedroogde tomaten en daarna met de kruiden. Zet opzij om af te koelen.
     
  3. Snipper de ui en de chilipeper, en bak in olie samen met de currypasta. Voeg de passata tomatensaus toe en laat 10 minuten pruttelen. Roer de kokosmelk en de Ponzu sojasaus Citrus door het mengsel.
     
  4. Draai kleine balletjes van het gierstmengsel en dien op met de warme currysaus.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1360 kJ / 325 kcal

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Balletjes:

  • 100 g gierst
  • 8 gedroogde tomaten in olie met kruiden
  • Half bosje peterselie
  • 3 takjes basilicum

Saus:

  • 1 middelgrote ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 700 g passata tomatensaus
  • 150 ml kokosmelk
  • Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus