Gierstepap met gekaramelliseerde banaan

totale tijd 25 min.
5 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Gierst is een graan dat rijk is aan vitaminen en mineralen en een heerlijke, gezonde ontbijtpap oplevert. Dit veganistische recept is gezoet met ahornsiroop, noten & banaan.

Ingrediënten

2 porties
120 g
gierst (ongekookt gewicht)
200 ml
kokosmelk
1 eetlepel
ahornsiroop

Topping

2 
bananen
2 eetlepels
ahornsiroop
1 theelepel
cacaopoeder
1 eetlepel
gepelde pistachenoten
Voedingswaarde (per portie): 2778 kJ  /  664 kcal
27,9 g Vetten
15 g Eiwitten
86,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de gierst eerst met koud water en blancheer vervolgens met kokend water. Doe de gierst in een steelpan, giet er tweemaal zoveel water bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 12 minuten koken, tot al het water is opgenomen.

Stap 2

Voeg de ahornsiroop en de kokosmelk toe aan de gekookte gierst. Roer en dek gedurende 5 minuten af.

Stap 3

Snijd de bananen in de lengte door.

Stap 4

Verhit de Kikkoman geroosterde sesamolie, de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de ahornsiroop in een koekenpan. Voeg de bananen toe en karamelliseer ze aan beide kanten.

Stap 5

Doe de gierstpap in kommen en leg de bananen erop. Bestrooi met cacaopoeder en pistachenoten. Je kan ook andere favoriete noten gebruiken voor dit gerecht.

Recept-ID 1097

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel de gierst eerst met koud water en blancheer vervolgens met kokend water. Doe de gierst in een steelpan, giet er tweemaal zoveel water bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 12 minuten koken, tot al het water is opgenomen.

Voeg de ahornsiroop en de kokosmelk toe aan de gekookte gierst. Roer en dek gedurende 5 minuten af.

Snijd de bananen in de lengte door.

Verhit de Kikkoman geroosterde sesamolie, de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de ahornsiroop in een koekenpan. Voeg de bananen toe en karamelliseer ze aan beide kanten.

Doe de gierstpap in kommen en leg de bananen erop. Bestrooi met cacaopoeder en pistachenoten. Je kan ook andere favoriete noten gebruiken voor dit gerecht.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.