
14 van 26
Groentekroketten met tomaten-sojasaus
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Aardappel
Panko video's
Vegetarisch

Totale tijd
60 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
50 min
Voedingswaarden (per portie)
2275 kJ / 542 kcal
Vetten:
23,4 g
Eiwitten:
12,1 g
Koolhydraten:
66,4 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 800 g aardappelen
- 50 g broccoli
- 50 g bloemkool
- 8 kleine champignonkoppen (uit blik)
- 4 cherrytomaten
- 1 ei
- 4-5 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen peper
- 50 g bloem
- 8-10 eetlepels Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 200 ml tomatensap
- 6 groene olijven (zonder pit, niet gevuld)
- ¼-½ theelepel suiker
- cayennepeper
- ca. 40 g baby-rucola
- plantaardige olie om te frituren
Bereiding
- Schil en was de aardappelen, kook ze ca. 20 minuten in kokend water met zout, giet ze af en pureer of prak ze fijn.
- Snijd broccoli en bloemkool in kleine roosjes, was ze en blancheer ze. Laat de champignons goed uitlekken. Was de cherrytomaten.
- Bedek de losse groentestukjes volledig met de aardappelpuree.
- Klop het ei los met 2 eetlepels sojasaus en peper in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.
- Wentel de groentestukjes eerst in bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en tenslotte in de panko.
- Breng voor de tomaten-sojasaus het tomatensap aan de kook, voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de resterende sojasaus en suiker (alternatief: zoete sojasaus), en cayennepeper. Pureer de saus vlak voor het serveren met een staafmixer.
- Was de rucola, centrifugeer en pluk eventueel in hapklare stukjes.
- Verhit de olie, frituur de groentestukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de groentekroketten met de tomaten-sojasaus op borden, garneer met rucola en serveer.
Tip: als alternatief kunt u voor het op smaak brengen van de tomaten-sojasaus de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de suiker vervangen door 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
60 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
50 min
Voedingswaarden (per portie)
2275 kJ / 542 kcal
Vetten:
23,4 g
Eiwitten:
12,1 g
Koolhydraten:
66,4 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 800 g aardappelen
- 50 g broccoli
- 50 g bloemkool
- 8 kleine champignonkoppen (uit blik)
- 4 cherrytomaten
- 1 ei
- 4-5 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen peper
- 50 g bloem
- 8-10 eetlepels Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 200 ml tomatensap
- 6 groene olijven (zonder pit, niet gevuld)
- ¼-½ theelepel suiker
- cayennepeper
- ca. 40 g baby-rucola
- plantaardige olie om te frituren