Groentekroketten met tomaten-sojasaus
Zoeken
Filter
14 van 26

Groentekroketten met tomaten-sojasaus

Groentekroketten met tomaten-sojasaus
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 50 min
Voedingswaarden (per portie) 2275 kJ / 542 kcal
Vetten: 23,4 g
Eiwitten: 12,1 g
Koolhydraten: 66,4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen, kook ze ca. 20 minuten in kokend water met zout, giet ze af en pureer of prak ze fijn.
  2. Snijd broccoli en bloemkool in kleine roosjes, was ze en blancheer ze. Laat de champignons goed uitlekken. Was de cherrytomaten.
  3. Bedek de losse groentestukjes volledig met de aardappelpuree.
  4. Klop het ei los met 2 eetlepels sojasaus en peper in een diep bord. Doe ook bloem en panko in twee aparte diepe borden.
  5. Wentel de groentestukjes eerst in bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en tenslotte in de panko.
  6. Breng voor de tomaten-sojasaus het tomatensap aan de kook, voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de resterende sojasaus en suiker (alternatief: zoete sojasaus), en cayennepeper. Pureer de saus vlak voor het serveren met een staafmixer.
  7. Was de rucola, centrifugeer en pluk eventueel in hapklare stukjes.
  8. Verhit de olie, frituur de groentestukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de groentekroketten met de tomaten-sojasaus op borden, garneer met rucola en serveer.

Tip: als alternatief kunt u voor het op smaak brengen van de tomaten-sojasaus de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en de suiker vervangen door 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus.

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 50 min
Voedingswaarden (per portie) 2275 kJ / 542 kcal
Vetten: 23,4 g
Eiwitten: 12,1 g
Koolhydraten: 66,4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)