
Guacamoggets

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rijpe avocado’s
- 2 ½ tl limoensap
- 1 ½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- ¾ tl koriander, fijngehakt
- ¾ tl tabasco
Voor de panade:
- 2 eieren
- 2 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Ca. 80 g meel
- Ca. 120 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse
Bereiding
1. Pak de uien en knoflook, snijd de uien in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Halveer de avocado's en haal de pit en het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn, meng hem goed met de ui, knoflook, limoensap, sojasaus en koriander en breng het geheel op smaak met tabasco. Smeer de avocadomix ca. 2 dik op een kleine vuurvaste schaal met bakpapier en vries hem in.
2. Roer voor de panade ei met sojasaus door elkaar. Snijd de bevroren avocadomix in blokjes van ca. 2x2 cm, draai ze eerst in het meel, vervolgens in het mengsel met eieren en aansluitend in het panko-paneermeel. Zet de gepaneerde avocadostukken nog eens 30 minuten in de diepvries.
3. Bak de avocadoblokjes 2-3 minuten knapperig in de friteuse en serveer ze naar wens met sweet chilisaus of met crème fraîche of verfijn met wat tabasco. Serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rijpe avocado’s
- 2 ½ tl limoensap
- 1 ½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- ¾ tl koriander, fijngehakt
- ¾ tl tabasco
Voor de panade:
- 2 eieren
- 2 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Ca. 80 g meel
- Ca. 120 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse