Zoeken
Filter
48 van 328

Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer

Methode en ingrediënten voor gunkan-makisushi met garnalen, komkommer en kwark.

Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer
Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 226 kJ / 54 kcal
Vetten: 1,3 g
Eiwitten: 3,6 g
Koolhydraten: 6,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 el in blokjes gesneden komkommer
  • 2 el fijngehakte, gekookte garnalen
  • 1 el kruidenroomkaas
  • 1 norivel
  • 80 g gekookte sushirijst*

Om te serveren:

Komkommer, garnalen, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Bereiding

  1. Meng de komkommerblokjes, garnalen en roomkaas in een kom.
  2. Snijd van 1 norivel een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.
  3. Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).
  4. Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.
  5. Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.
  6. Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide komkommer‑garnalenmengsel.
  7. Garneer de gunkan met komkommer en garnalen en serveer met Kikkoman sojasaus.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 226 kJ / 54 kcal
Vetten: 1,3 g
Eiwitten: 3,6 g
Koolhydraten: 6,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 el in blokjes gesneden komkommer
  • 2 el fijngehakte, gekookte garnalen
  • 1 el kruidenroomkaas
  • 1 norivel
  • 80 g gekookte sushirijst*

Om te serveren:

Komkommer, garnalen, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus