
Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer
Methode en ingrediënten voor gunkan-makisushi met garnalen, komkommer en kwark.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 2 el in blokjes gesneden komkommer
- 2 el fijngehakte, gekookte garnalen
- 1 el kruidenroomkaas
- 1 norivel
- 80 g gekookte sushirijst*
Om te serveren:
Komkommer, garnalen, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bereiding
- Meng de komkommerblokjes, garnalen en roomkaas in een kom.
- Snijd van 1 norivel een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.
- Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).
- Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.
- Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.
- Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide komkommer‑garnalenmengsel.
- Garneer de gunkan met komkommer en garnalen en serveer met Kikkoman sojasaus.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 2 el in blokjes gesneden komkommer
- 2 el fijngehakte, gekookte garnalen
- 1 el kruidenroomkaas
- 1 norivel
- 80 g gekookte sushirijst*
Om te serveren:
Komkommer, garnalen, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus