Hartige boekweitbowl met geroosterde varkenshaas en paprikapepersaus

totale tijd 55 min.
15 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Boekweit is een zeer voedzaam zaad met een nootachtige smaak en textuur die lijkt op zilvervliesrijst. Dit eenvoudige recept met sappig varkensvlees en een zoete en rokerige pepersaus is geweldig voor een gezond, vullend diner.

Ingrediënten

2 porties
100 g
boekweit
300 g
varkenshaas
 ½ theelepel
gemalen paprikapoeder
 ½ theelepel
gedroogde oregano
 ½ theelepel
gedroogde tijm
2 eetlepels
olie
1 eetlepel
olijfolie
50 g
ui
150 g
rode peper
150 g
courgette
200 g
tomatenpassata
1 theelepel
pikant gemalen paprikapoeder
 ½ theelepel
peperpoeder
1 eetlepel
gehakte peterselie
20 g
pompoenpitten
20 g
zonnebloempitten
Voedingswaarde (per portie): 3117 kJ  /  745 kcal
39,5 g Vetten
47,6 g Eiwitten
46 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Bak de gesnipperde ui in olijfolie. Voeg vervolgens de gewassen en in blokjes gesneden groenten toe. Bak de groenten even tot ze zacht zijn, giet er dan water bij (ongeveer 1 cm boven het niveau van de groenten), voeg tomatenpuree, Kikkoman-sojasaus, kruiden en peterselie toe. Dek af en stoof dertig minuten onder af en toe roeren.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de varkenshaasjes met Kikkoman-sojasaus, paprikapoeder en kruiden en bak aan elke kant kort in olie. Leg ze in een ovenvaste schaal en bak ze twintig minuten.

Stap 3

Kook ondertussen de boekweitgrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over kommen met een portie paprikasaus, gesneden varkensvlees en bestrooi met zaden.

Recept-ID 1049

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Bak de gesnipperde ui in olijfolie. Voeg vervolgens de gewassen en in blokjes gesneden groenten toe. Bak de groenten even tot ze zacht zijn, giet er dan water bij (ongeveer 1 cm boven het niveau van de groenten), voeg tomatenpuree, Kikkoman-sojasaus, kruiden en peterselie toe. Dek af en stoof dertig minuten onder af en toe roeren.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de varkenshaasjes met Kikkoman-sojasaus, paprikapoeder en kruiden en bak aan elke kant kort in olie. Leg ze in een ovenvaste schaal en bak ze twintig minuten.

Kook ondertussen de boekweitgrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over kommen met een portie paprikasaus, gesneden varkensvlees en bestrooi met zaden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.