Hartige pastei met kastanje-paddenstoelvulling

totale tijd 55 min.
10 min. voorbereidingstijd
45 min. kooktijd

Ingrediënten

6 porties
25 g
boter
1 eetlepel
olijfolie
8 
sjalotjes, geschild
200 g
kleine bruine champignons, schoongemaakt
200 g
witte champignons, schoongemaakt
200 g
gekookte kastanjes
2 
laurierbladeren
1 
takje verse tijm
100 ml
rode wijn
100 ml
groentebouillon
2 theelepels
Dijonmosterd
verse peterselie, fijngehakt
zwarte peper, vers gemalen
150 g
verse veenbessen, ontdooid (indien bevroren) of uit glas
225 g
bladerdeeg, ontdooid
1 
ei, geklopt
Zet een diepe ovenschaal met een diameter van 23 cm klaar.
Voedingswaarde (per portie): 1461 kJ  /  349 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht 180 °C/gas stand 6.

Stap 2

Smelt de boter en de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten. Voeg kastanjes, kruiden, rode wijn en voldoende groentebouillon toe, zodat alles bedekt is. Breng het aan de kook en laat het gedurende 20-30 minuten sudderen om de vloeistof iets in te koken. Roer de mosterd, sojasaus en peterselie door het mengsel en breng het op smaak met zwarte peper. Laat het nog 5 minuten koken.

Stap 3

Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi het met de veenbessen en schep het resterende kastanje-paddenstoelenmengsel eroverheen.

Stap 4

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en leg het op de vulling. Strijk het in met het geklopte ei. Snijd drie kleine inkervingen in het deeg en bak de pastei ongeveer 25 minuten of tot het deeg goudbruin is.

Recept-ID 120

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht 180 °C/gas stand 6.

Smelt de boter en de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten. Voeg kastanjes, kruiden, rode wijn en voldoende groentebouillon toe, zodat alles bedekt is. Breng het aan de kook en laat het gedurende 20-30 minuten sudderen om de vloeistof iets in te koken. Roer de mosterd, sojasaus en peterselie door het mengsel en breng het op smaak met zwarte peper. Laat het nog 5 minuten koken.

Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi het met de veenbessen en schep het resterende kastanje-paddenstoelenmengsel eroverheen.

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en leg het op de vulling. Strijk het in met het geklopte ei. Snijd drie kleine inkervingen in het deeg en bak de pastei ongeveer 25 minuten of tot het deeg goudbruin is.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.