
Hasselback-Butternut-pompoen

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 grote Butternut-pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 el Kikkoman Ponzu Sojasauce Citrus
- 2 el lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
- 1 1/2 tl geraspte gember
- versgemalen peper
- 1 bedje van tuinkers
Bereiding
Schil de pompoen, halveer het verdikte uiteinde in het midden, verwijder de pitten, zet de pompoen weer in elkaar en leg deze op een bakplaat. Snijd de pompoen meerdere keren, op een afstand van ca. 2 à 3 mm in, maar snijd hem niet door.
Schil de knoflook, pers hem, meng hem met olie, Ponzu, siroop en gember en breng op smaak met peper. Strijk de pompoen in met de helft van de marinade, let erop, dat ook de snedes nat worden. Plaats de pompoen in de voorverwarmde oven op 180°C (circulatielucht: 160°C) en bak ca. 40 à 45 minuten. Strijk hem regelmatig in met de overige marinade.
Plaats de pompoen op een serveerschaal en besprenkel met de resterende jus van de bakplaat. Snijd de tuinkers van het bed, garneer de Hasselback-Butternut-pompoen ermee en serveer hem.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 grote Butternut-pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 el Kikkoman Ponzu Sojasauce Citrus
- 2 el lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
- 1 1/2 tl geraspte gember
- versgemalen peper
- 1 bedje van tuinkers