Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel
Zoeken
Filter
Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel
Bookmark
42 van 408

Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel

Wie zegt er dat je geen pudding mag eten als ontbijt? Met deze zoete bosbessenlekkernij ben je helemaal voldaan en klaar om aan de dag te beginnen.

Haverpudding met bosbessen en dadelkaramel
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2615 kJ / 625 kcal
Vetten: 19,5 g
Eiwitten: 19,3 g
Koolhydraten: 100,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 100 g havervlokken
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel koolzaadolie om de vorm in te vetten
  • ½ kopje bevroren bosbessen

Dadelkaramel:

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Verwarm de amandelmelk in een steelpan. Giet de havervlokken erbij en laat 5-7 minuten staan.

3. Scheid de eieren. Meng de eierdooiers met honing en klop de eiwitten stijf. Meng het havervlokmengsel met de dooiers, en roer dan voorzichtig maar grondig de opgeklopte eiwitten door het geheel.

4. Vet een hittebestendige schaal met een diameter van 18 cm in met olie en giet het haverbeslag erin. Leg de bosbessen erop. Je kunt ook ander vers of bevroren fruit of zelfs jam gebruiken. Zet in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.

5. Bereid intussen de karamel voor. Meng 50 ml heet water met cacaopoeder, voeg de dadels toe en zet 5 minuten opzij. Pureer dan glad in een blender met de pindakaas en Kikkoman sojasaus.

6. Serveer de gebakken pudding met de dadelkaramel.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2615 kJ / 625 kcal
Vetten: 19,5 g
Eiwitten: 19,3 g
Koolhydraten: 100,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 100 g havervlokken
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel koolzaadolie om de vorm in te vetten
  • ½ kopje bevroren bosbessen

Dadelkaramel: