Zoeken
Filter
Hummusdip met sojasaus
Bookmark
269 van 273

Hummusdip met sojasaus

Bereidingstijd: 10 min
Calorieën (per portie): 833 kJ / 199 kcal

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin (of geroosterde sesam)
  • 200 g (gekookte) kikkererwten (in blik)
  • 8 el kookvocht of kikkererwtenvocht
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 5-6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • Naar smaak 1 tl komijn

Om te garneren:

Bereiding

  1. Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.
  2. Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.
  3. Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.

De hummusdip past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • gegrilde groente zoals courgetterolletjes, aubergines en paprika
  • gegrild vlees zoals kipsaté
  • Turks brood

Serveer met dadels en grote olijven.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin (of geroosterde sesam)
  • 200 g (gekookte) kikkererwten (in blik)
  • 8 el kookvocht of kikkererwtenvocht
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 5-6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • Naar smaak 1 tl komijn

Om te garneren: