Hummusdip met sojasaus
totale tijd
10 min.
10 min.
voorbereidingstijd
Ingrediënten
4 porties
1
teentje knoflook
2 eetlepels
tahin (of geroosterde sesam)
200 g
(gekookte) kikkererwten (in blik)
8 eetlepels
kookvocht of kikkererwtenvocht
4 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
citroensap
5 ½ eetlepels
1 eetlepel
suiker
1 theelepel
paprikapoeder
Naar smaak 1 tl komijn
Om te garneren:
Olijfolie
Koriander
Paprikapoeder
Voedingswaarde (per portie):
833 kJ
/
199 kcal
14,3 g
Vetten
4,4 g
Eiwitten
11,3 g
Koolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.
Stap 2
Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.
Stap 3
Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.
Tip
De hummusdip past heel goed bij bijvoorbeeld: gegrilde groente zoals courgetterolletjes, aubergines en paprika, gegrild vlees zoals kipsaté, Turks brood.
Serveer met dadels en grote olijven.
Recept-ID 52
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer