Hummusdip met sojasaus

totale tijd 10 min.
10 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
tahin (of geroosterde sesam)
200 g
(gekookte) kikkererwten (in blik)
8 eetlepels
kookvocht of kikkererwtenvocht
4 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
citroensap
1 eetlepel
suiker
1 theelepel
paprikapoeder
Naar smaak 1 tl komijn

Om te garneren:

Olijfolie
Koriander
Paprikapoeder
Voedingswaarde (per portie): 833 kJ  /  199 kcal
14,3 g Vetten
4,4 g Eiwitten
11,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.

Stap 2

Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.

Stap 3

Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.

Tip

De hummusdip past heel goed bij bijvoorbeeld: gegrilde groente zoals courgetterolletjes, aubergines en paprika, gegrild vlees zoals kipsaté, Turks brood.

Serveer met dadels en grote olijven.

Recept-ID 52

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.

Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.

Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.