
Hummusdip met sojasaus

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 teentje knoflook
- 2 el tahin (of geroosterde sesam)
- 200 g (gekookte) kikkererwten (in blik)
- 8 el kookvocht of kikkererwtenvocht
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 5-6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 el suiker
- 1 tl paprikapoeder
- Naar smaak 1 tl komijn
Om te garneren:
- Olijfolie
- Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Koriander
- Paprikapoeder
Bereiding
- Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.
- Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.
- Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.
De hummusdip past heel goed bij bijvoorbeeld:
- gegrilde groente zoals courgetterolletjes, aubergines en paprika
- gegrild vlees zoals kipsaté
- Turks brood
Serveer met dadels en grote olijven.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 teentje knoflook
- 2 el tahin (of geroosterde sesam)
- 200 g (gekookte) kikkererwten (in blik)
- 8 el kookvocht of kikkererwtenvocht
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 5-6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 el suiker
- 1 tl paprikapoeder
- Naar smaak 1 tl komijn
Om te garneren:
- Olijfolie
- Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Koriander
- Paprikapoeder