
Japanse gehaktballetjes met ponzu

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- ½ ui, fijngehakt
- 2½ eetlepel plantaardige olie
- 250 g rundergehakt
- 250 g varkensgehakt
- 1 teen knoflook, geplet
- 70 g Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 2 eetlepels melk
- 1 groot ei
- 2– 3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen zwarte peper
Saus:
- 125 ml Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout
- 1 theelepel suiker
Om te garneren:
- 1 lente-ui, fijngehakt
Bereiding
Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe, bak deze goudbruin en laat afkoelen.
Meng gehakt, gebakken ui, paneermeel, melk, ei, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en peper goed door elkaar in een grote kom. Zet het mengsel ten minste 30 minuten in de koelkast.
Meng Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en suiker in een kom en zet deze apart.
Vorm gehaktballetjes en verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes ca. 3-4 minuten aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak nog 4-5 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn. Giet de saus erbij, breng aan de kook en laat de gehaktballetjes, afgedekt, nog een paar minuten sudderen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat de saus iets inkoken.
Garneer de gehaktballetjes met de gehakte lente-ui en serveer ze met saus en groenten naar keuze.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- ½ ui, fijngehakt
- 2½ eetlepel plantaardige olie
- 250 g rundergehakt
- 250 g varkensgehakt
- 1 teen knoflook, geplet
- 70 g Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 2 eetlepels melk
- 1 groot ei
- 2– 3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen zwarte peper
Saus:
- 125 ml Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout
- 1 theelepel suiker
Om te garneren:
- 1 lente-ui, fijngehakt