
63 van 413
Japanse vegetarische ramen
Snelle en gemakkelijke vegetarische ramen met Kikkoman ramenbasis voor soep en gebakken tofu, bok choy en shiitakepaddenstoelen. Allemaal heerlijk gecombineerd in deze Japanse noedelsoep.

Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
2369 kJ / 567 kcal
Vetten:
18,9 g
Eiwitten:
26,2 g
Koolhydraten:
70,8 g
Verzadigd vet:
18,9 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 200 g tofu
- 300 ml zonnebloemolie
- ¼ wortel
- 160 g bok choy
- 100 g prei
- 4 stuks sperziebonen
- 200 g ramen noedels
Voor de ramensoep
- 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
Voor de smakenmix voor de shiitakepaddenstoelen
- 2 stuks shiitakepaddenstoelen
- 25 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 150 ml water
Bereiding
- Voor gebakken tofu: dep de tofu droog met keukenpapier, zet 2 minuten in de magnetron (700W) en bak dan 10 minuten in de olie.
- Breng de ingrediënten voor de shiitakesmakenmix aan de kook en kook 7 min.
- Snijd de wortels, prei en bok choy fijn. Kook elk van deze groenten en kook de sperziebonen apart tot ze zacht zijn.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng in een pan ca. 540 ml water aan de kook en meng met 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep.
- Verdeel de soep over 2 kommen. Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze toe aan de soep.
- Schep de gekookte shiitake en gekookte groenten erop en garneer met de tofu.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
2369 kJ / 567 kcal
Vetten:
18,9 g
Eiwitten:
26,2 g
Koolhydraten:
70,8 g
Verzadigd vet:
18,9 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 200 g tofu
- 300 ml zonnebloemolie
- ¼ wortel
- 160 g bok choy
- 100 g prei
- 4 stuks sperziebonen
- 200 g ramen noedels
Voor de ramensoep
- 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
Voor de smakenmix voor de shiitakepaddenstoelen
- 2 stuks shiitakepaddenstoelen
- 25 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 150 ml water