Kalfsfondue
Zoeken
Filter
Kalfsfondue
Bookmark
4 van 5

Kalfsfondue

Kalfsfondue
Voedingswaarden (per portie) 1799 kJ / 429 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 35 g
Koolhydraten: 16 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

Kalfsfondue

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 600 g kalfsfilet
  • 250 g paddenstoelen (champignons of shiitake)
  • 3 wortels
  • 200 g spruitjes
  • 100 ml Kikkoman sesamsaus

Sauce Gribiche

Kalfsbouillon (zelf maken)

  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg kalfsvlees voor soep
  • 1 kg botten van het kalf
  • 2 wortels
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 5 pimentkorrels
  • 10 witte peperkorrels
  • 60 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Bereiding

Kalfsbouillon (zelf maken)

Vlees en botten goed wassen. In een grote soeppan doen en opvullen met koud water. Breng aan de kook. Het schuim afscheppen zodra het water kookt. Overige ingrediënten toevoegen, op middelgroot vuur gedurende ten minste 3 uur koken. Zeven, en al naar behoefte op smaak brengen met zout.

In plaats van zelf gekookte bouillon kunt u ook gebruiksklare bouillon of een bouillonblokje gebruiken.

Sauce Gribiche

Eieren koken. Koud afspoelen, schillen. 2 eigeel, mosterd, azijn, Ponzu en olijfolie mengen totdat een crème-achtige pasta ontstaat. Kruiden, eieren, augurken, kappertjes en de overige ingrediënten fijn hakken en met de pasta mengen. Met peper op smaak brengen.

Kalfsfondue

Kalfsfilet in 2x2 cm grote blokjes snijden. Spruitjes enkele minuten in kokend water koken. Vervolgens koud afspoelen. Wortels in 5 mm dikke schijfjes snijden. Enkele minuten in water koken, totdat ze beetgaar zijn. De paddenstoelen afhankelijk van de grootte halveren of in vieren snijden. Kalfsvleesbouillon in de fonduepan op het fornuis verwarmen. Fonduepan op de fondueset zetten. Vlees of groente opprikken en in de bouillon koken. Serveer met sausjes.

Vegetarisch

Voor een vegetarische fondue gebruikt u groentebouillon en laat u het vlees achterwege.

Voedingswaarden (per portie) 1799 kJ / 429 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 35 g
Koolhydraten: 16 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

Kalfsfondue

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 600 g kalfsfilet
  • 250 g paddenstoelen (champignons of shiitake)
  • 3 wortels
  • 200 g spruitjes
  • 100 ml Kikkoman sesamsaus

Sauce Gribiche

Kalfsbouillon (zelf maken)

  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg kalfsvlees voor soep
  • 1 kg botten van het kalf
  • 2 wortels
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 5 pimentkorrels
  • 10 witte peperkorrels
  • 60 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus