Zoeken
Filter
Kalkoen-tsukune-spies
Bookmark
24 van 306

Kalkoen-tsukune-spies

Kalkoen-tsukune-spies
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 992 kJ / 237 kcal
Vetten: 7.2 g
Eiwitten: 26.7 g
Koolhydraten: 15.5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezels: 0.3 g
Totaal suikers: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de tsukune:

Voor de sojaglazuur:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 25 ml sake (of droge sherry)
  • 25 ml water
  • 2 el bruine suiker

Om te garneren:

  • Lenteuitjes, fijn gehakt

Plantaardige olie om in te vetten

Daarnaast hebt u 12 middelgrote houten spiesen nodig

Bereiding

Week de houten spiesen minstens 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden onder de grill.

Meng de ingrediënten voor het sojaglazuur in een kleine pan en laat 10 minuten koken op gemiddelde warmte tot de hoeveelheid voor de helft verminderd is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de tsukune in een grote schaal. Meng het geheel goed met schone handen tot alles gelijkmatig vermengd is. Rol ongeveer 24 miniballetjes. Laat 30 minuten koel staan zodat ze stevig worden.

Verwarm de grill goed voor. Spies twee of drie balletjes op elke geweekte spies (afhankelijk van het formaat van de spiesen) en leg op een geoliede bakplaat.

Gril de spiesen 10-15 minuten. Draai de spiesen om de paar minuten om en bestrijk ruim met de glazuur tot ze goed gaar en goudgeel zijn. Bestrooi voor serveren met de lente-uitjes.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 992 kJ / 237 kcal
Vetten: 7.2 g
Eiwitten: 26.7 g
Koolhydraten: 15.5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezels: 0.3 g
Totaal suikers: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de tsukune:

Voor de sojaglazuur:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 25 ml sake (of droge sherry)
  • 25 ml water
  • 2 el bruine suiker

Om te garneren:

  • Lenteuitjes, fijn gehakt

Plantaardige olie om in te vetten

Daarnaast hebt u 12 middelgrote houten spiesen nodig