Zoeken
Filter
Kara age – Kip gemarineerd in sojasaus
Bookmark
209 van 306

Kara age – Kip gemarineerd in sojasaus

Kara age – Kip gemarineerd in sojasaus
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1943 kJ / 464 kcal
Vetten: 30.1 g
Eiwitten: 37.5 g
Koolhydraten: 6.3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 500 g kippenpoten (zonder botten)
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 30 ml witte wijn (zoet)
  • eiwit van 1 ei
  • aardappelzetmeel
  • frituurolie
  • ¼ bosje verse peterselie
  • 1 citroen

Bereiding

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm. Stop de blokjes samen met de gember, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de witte wijn in de diepvrieszak.

Wrijf stevig over de buitenkant van de zak om alle ingrediënten goed te mengen. Laat de kip vervolgens zo’n 20 à 30 minuten marineren. Haal daarna alles uit de zak en dep de kip droog.

Kluts het eiwit zachtjes in een kom. Vermeng het met de kip en haal de stukjes door het aardappelzetmeel. Verhit de olie in een (frituur)pan (170-180°C) en bak de kip knapperig in 3 à 4 minuten.

Leg daarna de kipstukjes op een bord en garneer het gerecht met peterselie en citroen. U kunt er, vlak voordat u gaat eten, desgewenst verse citroensap overheen sprenkelen.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1943 kJ / 464 kcal
Vetten: 30.1 g
Eiwitten: 37.5 g
Koolhydraten: 6.3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 500 g kippenpoten (zonder botten)
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 30 ml witte wijn (zoet)
  • eiwit van 1 ei
  • aardappelzetmeel
  • frituurolie
  • ¼ bosje verse peterselie
  • 1 citroen