Kekererwtenburger
Zoeken
Filter
Kekererwtenburger
Bookmark
193 van 248

Kekererwtenburger

Bereidingstijd: 30 min
Marinertijd: 8h
Calorieën (per portie): 1136 kJ / 272 kcal

Ingrediënten voor 6 porties

  • 300 g kekererwten
  • 2 el water
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el meel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1/3 tl natron
  • 2 à 4 el Kikkoman biologische sojasaus
  • 1 tl komijn
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Bereiding

Week de kekererwten 8 uur lang in water. Ingeweekte kekererwten met het water, ei, het geplette teentje knoflook en bakpoeder en natron mengen met het meel, Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus en de kruiden. Verhit de olie in een pan en maak met een lepel burgerpatties. Bak deze enkele minuten van iedere kant goudbruin aan.

Serveer met een saus, bijvoorbeeld met kruiden gemengde natuurlijke yoghurt.

Tip: in plaats van gedroogde kekererwten kunnen kekererwten uit het blik worden gebruikt.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 6 porties

  • 300 g kekererwten
  • 2 el water
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el meel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1/3 tl natron
  • 2 à 4 el Kikkoman biologische sojasaus
  • 1 tl komijn
  • Zwarte peper
  • Olijfolie