
320 van 408
Kekererwtenburger

Totale tijd
510 min
Bereidingstijd:
30 min
Marinertijd:
480 min
Voedingswaarden (per portie)
1136 kJ / 271 kcal
Vetten:
9.55 g
Eiwitten:
12.52 g
Koolhydraten:
36.89 g
Ingrediënten voor 6 portie(s)
- 300 g kekererwten
- 2 el water
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 3 el meel
- ½ tl bakpoeder
- 1/3 tl natron
- 2 à 4 el Kikkoman biologische sojasaus
- 1 tl komijn
- Zwarte peper
- Olijfolie
Bereiding
Week de kekererwten 8 uur lang in water. Ingeweekte kekererwten met het water, ei, het geplette teentje knoflook en bakpoeder en natron mengen met het meel, Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus en de kruiden. Verhit de olie in een pan en maak met een lepel burgerpatties. Bak deze enkele minuten van iedere kant goudbruin aan.
Serveer met een saus, bijvoorbeeld met kruiden gemengde natuurlijke yoghurt.
Tip: in plaats van gedroogde kekererwten kunnen kekererwten uit het blik worden gebruikt.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
510 min
Bereidingstijd:
30 min
Marinertijd:
480 min
Voedingswaarden (per portie)
1136 kJ / 271 kcal
Vetten:
9.55 g
Eiwitten:
12.52 g
Koolhydraten:
36.89 g
Ingrediënten voor 6 portie(s)
- 300 g kekererwten
- 2 el water
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 3 el meel
- ½ tl bakpoeder
- 1/3 tl natron
- 2 à 4 el Kikkoman biologische sojasaus
- 1 tl komijn
- Zwarte peper
- Olijfolie