Kimchi pannenkoeken

totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Bereidingswijze en ingrediënten voor het maken van uitzonderlijk lekker kimchi pannenkoeken.

Ingrediënten

2 porties

Voor het pannenkoekenbeslag

100 g
Chinese kool (4-5 blaadjes)
1 
ui
6 
gepelde garnalen
60 g
gewone bloem
20 g
aardappelzetmeel (of maïszetmeel)
90 g
water
Ringetjes lente-ui indien gewenst

Voor de saus

1 eetlepel
suiker
2 eetlepels
witte sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie): 1696 kJ  /  386 kcal
19,4 g Vetten
15,6 g Eiwitten
38,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor het pannenkoekenbeslag: was de Chinese kool, dep deze droog en hak het in grove stukken. Pel de ui en snij het in dunne stukjes. Snijd de garnalen in tweeën of in drieën, afhankelijk van hun grootte.

Stap 2

Doe het meel en het aardappelzetmeel in een kom, voeg geleidelijk zo’n 90 ml water toe en klop het tot een glad beslag om klonten te vermijden.

Stap 3

Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten (behalve de sesamolie) voor het pannenkoekenbeslag toe en meng ze.

Stap 4

Doe de sesamolie in een koekenpan, verwarm het op een hoog vuur en bak de pannenkoeken. Bak ze eerst aan één kant tot deze krokant is, draai ze dan om en bak de andere kant op dezelfde manier.

Stap 5

Besprenkel de pannenkoeken met een beetje sesamolie en laat ze bakken tot ze krokant zijn. Garneer indien gewenst met wat ringetjes lente-ui.

Stap 6

Voor de saus: meng alle ingrediënten en serveer het met de pannenkoeken.

Recept-ID 1024

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor het pannenkoekenbeslag: was de Chinese kool, dep deze droog en hak het in grove stukken. Pel de ui en snij het in dunne stukjes. Snijd de garnalen in tweeën of in drieën, afhankelijk van hun grootte.

Doe het meel en het aardappelzetmeel in een kom, voeg geleidelijk zo’n 90 ml water toe en klop het tot een glad beslag om klonten te vermijden.

Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten (behalve de sesamolie) voor het pannenkoekenbeslag toe en meng ze.

Doe de sesamolie in een koekenpan, verwarm het op een hoog vuur en bak de pannenkoeken. Bak ze eerst aan één kant tot deze krokant is, draai ze dan om en bak de andere kant op dezelfde manier.

Besprenkel de pannenkoeken met een beetje sesamolie en laat ze bakken tot ze krokant zijn. Garneer indien gewenst met wat ringetjes lente-ui.

Voor de saus: meng alle ingrediënten en serveer het met de pannenkoeken.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.