Zoeken
Filter
Kimchi stoofpot met sojamelk
Bookmark
67 van 364

Kimchi stoofpot met sojamelk

Bereidingswijze en ingrediënten voor het maken van een hartige kimchi stoofpot met sojamelk.

Kimchi stoofpot met sojamelk
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 1355 kJ / 324 kcal
Vetten: 17,6 g
Eiwitten: 22 g
Koolhydraten: 6,6 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 70 g dungesneden buikspek (of kleine stukjes steak)
  • 60 g Chinese kool (ca. 3 blaadjes)
  • 1 paksoi
  • 100 g champignons (bijv. shimeji/shiitake of champignons)
  • ½ stukje tofu
  • 1 tl sesamolie (Kikkoman Geroosterde Sesamolie) of plantaardige olie
  • 200 ml water
  • 100 ml Japanse sake (of 100 ml water als sake niet beschikbaar is)
  • 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
  • 200 ml sojamelk (zonder suiker)
  • 2 tl Gochujang (rode chilipasta) (of 2 el misopasta)
  • 1 lente-ui

* Met udon of ramen noedels serveren

Bereiding

1. Snijd het varkensvlees in kleine stukjes. 

2. Was de Chinese kool, snijd het onderste deel van de bladeren in reepjes van ongeveer 2 cm breed en het bovenste deel in reepjes van ongeveer 4-5 cm breed. 

3. Was de paksoi, snijd de onderste delen in 4 gelijke stukken en de bovenste stukken zo’n 5 cm lang.

4. Maak de champignons klaar. 

5. Snijd de tofu in blokjes van 3-4 cm.

6. Verhit een pan, voeg de sesamolie (of plantaardige olie) toe en bak hierin het varkensvlees. Wanneer de kleur van het varkensvlees verandert, voeg dan de Chinese kool, paksoi en champignons toe en laat deze meebakken in de pan. 

7. Giet 200 ml water, de sake en de Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi erbij en laat het verder koken.

8. Voeg de tofu toe en verwarm het op middelhoog vuur. Voeg de sojamelk en Gochujang (of miso) toe, maar breng het niet aan de kook. 

9. Snijd de lente-uitjes in ringen, was ze, voeg ze toe en serveer het.

 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 1355 kJ / 324 kcal
Vetten: 17,6 g
Eiwitten: 22 g
Koolhydraten: 6,6 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 70 g dungesneden buikspek (of kleine stukjes steak)
  • 60 g Chinese kool (ca. 3 blaadjes)
  • 1 paksoi
  • 100 g champignons (bijv. shimeji/shiitake of champignons)
  • ½ stukje tofu
  • 1 tl sesamolie (Kikkoman Geroosterde Sesamolie) of plantaardige olie
  • 200 ml water
  • 100 ml Japanse sake (of 100 ml water als sake niet beschikbaar is)
  • 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
  • 200 ml sojamelk (zonder suiker)
  • 2 tl Gochujang (rode chilipasta) (of 2 el misopasta)
  • 1 lente-ui

* Met udon of ramen noedels serveren