Kimchi stoofpot met sojamelk

totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Ingrediënten

2 porties
70 g
dungesneden buikspek (of kleine stukjes steak)
60 g
Chinese kool (ca. 3 blaadjes)
1 
paksoi
100 g
champignons (bijv. shimeji/shiitake of champignons)
 ½ stuk
tofu
200 ml
water
100 ml
Japanse sake (of 100 ml water als sake niet beschikbaar is)
2 eetlepels
sojamelk (zonder suiker)
2 theelepels
Gochujang (rode chilipasta) (of 2 el misopasta)
1 
lente-ui
Voedingswaarde (per portie): 1355 kJ  /  324 kcal
17,6 g Vetten
22 g Eiwitten
6,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.

Stap 2

Was de Chinese kool, snijd het onderste deel van de bladeren in reepjes van ongeveer 2 cm breed en het bovenste deel in reepjes van ongeveer 4-5 cm breed.

Stap 3

Was de paksoi, snijd de onderste delen in 4 gelijke stukken en de bovenste stukken zo’n 5 cm lang.

Stap 4

Maak de champignons klaar.

Stap 5

Snijd de tofu in blokjes van 3-4 cm.

Stap 6

Verhit een pan, voeg de sesamolie (of plantaardige olie) toe en bak hierin het varkensvlees. Wanneer de kleur van het varkensvlees verandert, voeg dan de Chinese kool, paksoi en champignons toe en laat deze meebakken in de pan.

Stap 7

Giet 200 ml water, de sake en de Kikkoman Kimchi Chilisaus erbij en laat het verder koken.

Stap 8

Voeg de tofu toe en verwarm het op middelhoog vuur. Voeg de sojamelk en Gochujang (of miso) toe, maar breng het niet aan de kook.

Stap 9

Snijd de lente-uitjes in ringen, was ze, voeg ze toe en serveer het.

Tip

Met udon of ramen noedels serveren.

Recept-ID 1022

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.

Was de Chinese kool, snijd het onderste deel van de bladeren in reepjes van ongeveer 2 cm breed en het bovenste deel in reepjes van ongeveer 4-5 cm breed.

Was de paksoi, snijd de onderste delen in 4 gelijke stukken en de bovenste stukken zo’n 5 cm lang.

Maak de champignons klaar.

Snijd de tofu in blokjes van 3-4 cm.

Verhit een pan, voeg de sesamolie (of plantaardige olie) toe en bak hierin het varkensvlees. Wanneer de kleur van het varkensvlees verandert, voeg dan de Chinese kool, paksoi en champignons toe en laat deze meebakken in de pan.

Giet 200 ml water, de sake en de Kikkoman Kimchi Chilisaus erbij en laat het verder koken.

Voeg de tofu toe en verwarm het op middelhoog vuur. Voeg de sojamelk en Gochujang (of miso) toe, maar breng het niet aan de kook.

Snijd de lente-uitjes in ringen, was ze, voeg ze toe en serveer het.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.