
20 van 94
King prawns in pittige sojasaus

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
972 kJ / 232 kcal
Vetten:
13.6 g
Eiwitten:
20.3 g
Koolhydraten:
5.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 20 ongepelde king prawns (westelijke koningsgarnalen)
- Olie
- ½ bosje koriander
- ½ bosje bieslook
- Gemalen zwarte peper
Voor de pittige sojasaus
- 6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 180 ml azijn
- 30 ml sesamolie
- 2 eetl. suiker
- 2 theel. fijngehakte knoflook
- 2 theel. fijngehakte gember
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de pittige sojasaus in een kom en meng ze goed door elkaar. Halveer daarna de ongepelde garnalen in de lengte. Verhit de olie in een pan en bak de garnalen met de schaalkant naar beneden.
Gebruik een spatel om de garnalen om te draaien en aan de andere kant te bakken. Voeg de pittige sojasaus toe en beweeg de pan heen en weer tot ze een beetje is ingekookt. Verdeel de garnalen daarna op een bord en giet de saus er uit de pan overheen. Garneer met koriander en bieslook en kruid met peper.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
972 kJ / 232 kcal
Vetten:
13.6 g
Eiwitten:
20.3 g
Koolhydraten:
5.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 20 ongepelde king prawns (westelijke koningsgarnalen)
- Olie
- ½ bosje koriander
- ½ bosje bieslook
- Gemalen zwarte peper
Voor de pittige sojasaus
- 6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 180 ml azijn
- 30 ml sesamolie
- 2 eetl. suiker
- 2 theel. fijngehakte knoflook
- 2 theel. fijngehakte gember