Zoeken
Filter
Kiplolly’s
Bookmark
15 van 328

Kiplolly’s

Sappige, pittig gemarineerde kiplolly’s van de barbecue met KIKKOMAN sojasaus. De rijke aroma’s van de KIKKOMAN sojasaus kruiden de marinade optimaal. Bovendien zorgt de saus ervoor dat de sappige kiplolly’s prachtig bruin worden. Je gasten zullen hun vingers aflikken bij de supermalse kiplolly’s

Kiplolly’s
Totale tijd 70 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 50 min
Voedingswaarden (per portie) 1904 kJ / 455 kcal
Vetten: 17 g
Eiwitten: 3 g
Koolhydraten: 2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 12 kip­drumsticks
  • 3 el dijon­mosterd 
  • 1 tl koolzaadolie 
  • 2 el KIKKOMAN sojasaus
  • zout en versgemalen peper 
  • 1 bosje lente-uien 
  • 3 el wit sesamzaad

Bereiding

  1. Ontvel de kipdrumsticks. Snijd de pezen bij het bot door en schuif het vlees met duim en wijsvinger voorzichtig naar beneden, zodat je de bouten straks als een lolly kunt vasthouden. 
  2. Meng de mosterd met de koolzaadolie en KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de kiplolly’s (bewaar de rest van de marinade). Marineer ze enkele uren of een hele nacht. Bestrooi de kiplolly’s 30 minuten voor het grillen met zout en peper. 
  3. Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte en verwarm hem voor op 180–200°C. Gril de kiplolly’s ca. 50 minuten boven indirecte hitte.
  4. Spoel ondertussen de lente-uien af, schud ze droog en gril ze kort boven directe hitte. 
  5. Bestrijk de kiplolly’s kort voor het einde van de gaartijd met de rest van de marinade en bestrooi ze met sesamzaad. Gril de kip­lolly’s af en serveer ze met de gegrilde lente-uien. 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 70 min
Bereidingstijd: 20 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 50 min
Voedingswaarden (per portie) 1904 kJ / 455 kcal
Vetten: 17 g
Eiwitten: 3 g
Koolhydraten: 2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 12 kip­drumsticks
  • 3 el dijon­mosterd 
  • 1 tl koolzaadolie 
  • 2 el KIKKOMAN sojasaus
  • zout en versgemalen peper 
  • 1 bosje lente-uien 
  • 3 el wit sesamzaad