Kiplolly’s

totale tijd 190 min.
20 min. voorbereidingstijd
120 min. marineertijd
50 min. kooktijd

Sappige, pittig gemarineerde kiplolly’s van de barbecue met KIKKOMAN sojasaus. De rijke aroma’s van de KIKKOMAN sojasaus kruiden de marinade optimaal. Bovendien zorgt de saus ervoor dat de sappige kiplolly’s prachtig bruin worden. Je gasten zullen hun vingers aflikken bij de supermalse kiplolly’s

Ingrediënten

4 porties
12 
kip­drumsticks
3 eetlepels
dijon­mosterd
1 theelepel
koolzaadolie
zout en versgemalen peper
1 bos(je)
lente-uien
3 eetlepels
wit sesamzaad
Voedingswaarde (per portie): 1904 kJ  /  455 kcal
17 g Vetten
3 g Eiwitten
2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Ontvel de kipdrumsticks. Snijd de pezen bij het bot door en schuif het vlees met duim en wijsvinger voorzichtig naar beneden, zodat je de bouten straks als een lolly kunt vasthouden.

Stap 2

Meng de mosterd met de koolzaadolie en KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de kiplolly’s (bewaar de rest van de marinade). Marineer ze enkele uren of een hele nacht. Bestrooi de kiplolly’s 30 minuten voor het grillen met zout en peper.

Stap 3

Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte en verwarm hem voor op 180–200°C. Gril de kiplolly’s ca. 50 minuten boven indirecte hitte.

Stap 4

Spoel ondertussen de lente-uien af, schud ze droog en gril ze kort boven directe hitte.

Stap 5

Bestrijk de kiplolly’s kort voor het einde van de gaartijd met de rest van de marinade en bestrooi ze met sesamzaad. Gril de kip­lolly’s af en serveer ze met de gegrilde lente-uien. 

Recept-ID 960

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Ontvel de kipdrumsticks. Snijd de pezen bij het bot door en schuif het vlees met duim en wijsvinger voorzichtig naar beneden, zodat je de bouten straks als een lolly kunt vasthouden.

Meng de mosterd met de koolzaadolie en KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de kiplolly’s (bewaar de rest van de marinade). Marineer ze enkele uren of een hele nacht. Bestrooi de kiplolly’s 30 minuten voor het grillen met zout en peper.

Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte en verwarm hem voor op 180–200°C. Gril de kiplolly’s ca. 50 minuten boven indirecte hitte.

Spoel ondertussen de lente-uien af, schud ze droog en gril ze kort boven directe hitte.

Bestrijk de kiplolly’s kort voor het einde van de gaartijd met de rest van de marinade en bestrooi ze met sesamzaad. Gril de kip­lolly’s af en serveer ze met de gegrilde lente-uien. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.