Kippenbouten in kruidige honing-sojasaus met krielaardappelen

totale tijd 140 min.
100 min. voorbereidingstijd
40 min. marineertijd

Een ongecompliceerd ovenrecept waarbij de kippenpoten en het bijgerecht samen in één ovenschaal garen, dat scheelt een hoop afwas!

Ingrediënten

4 porties

For the marinade:

5 eetlepels
honing
1 eetlepel
balsamicoazijn
2 theelepels
knoflookpoeder
2 theelepels
gemalen gember
1 eetlepel
olijfolie
4 
kippenbouten

Voor het bijgerecht:

400 g
kleine aardappelen (bijv. Drillinge)
4 
teentjes knoflook
12 
kerstomaatjes (ca. 120 g)
100 g
groene bonen (bijv. Keniabonen of prinsessenbonen)
1 eetlepel
olijfolie
zout, versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 1902 kJ  /  454 kcal
21,5 g Vetten
32,3 g Eiwitten
31,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en meng deze goed.

Stap 2

Was de kippenbouten met water. Daarna doe je ze in een grote pan met kokend water, blancheer ze ca. 10 seconden. Laat de kippenbouten schrikken (in koud- of ijswater) en dep ze goed droog.

Stap 3

Steek met een vork aan beide kanten van de kippenbouten gaatjes, maar vermijd om in de botstukjes van het vlees te steken. Doe de kippenbouten in een schaal, samen met de marinade en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg de kippenbouten op een ovenplaat met de kant van het vel naar beneden (zet de rest van de marinade apart).

Stap 5

Verdeel aardappelen en knoflook naast de kippenbouten en laat ze in een voorverwarmde oven 15-20 minuten gaar worden.

Stap 6

Haal de ovenplaat uit de oven en draai de kippenbouten eenmaal om. Was de tomaten en verdeel ze tussen de aardappelen.

Stap 7

Bestrijk de kippenbouten met wat van de overgebleven marinade en besprenkel de aardappelen en tomaten met de rest van de marinade.

Stap 8

Verhoog de temperatuur van de oven tot 230°C en laat alles nog 12-15 minuten gaar worden (verleng de baktijd afhankelijk van de maat van de kippenbouten).

Stap 9

Was de bonen en snijd de uiteindes eraf. Fruit de bonen 2-3 minuten in een pan met verwarmde olie. Kruid ze met een beetje zout en peper.

Stap 10

Haal de ovenplaat uit de oven en garneer met de bonen. Besprenkel de kippenbouten met de bouillon van de ovenplaat en serveer het geheel. 

Wenk:

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Recept-ID 24

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en meng deze goed.

Was de kippenbouten met water. Daarna doe je ze in een grote pan met kokend water, blancheer ze ca. 10 seconden. Laat de kippenbouten schrikken (in koud- of ijswater) en dep ze goed droog.

Steek met een vork aan beide kanten van de kippenbouten gaatjes, maar vermijd om in de botstukjes van het vlees te steken. Doe de kippenbouten in een schaal, samen met de marinade en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg de kippenbouten op een ovenplaat met de kant van het vel naar beneden (zet de rest van de marinade apart).

Verdeel aardappelen en knoflook naast de kippenbouten en laat ze in een voorverwarmde oven 15-20 minuten gaar worden.

Haal de ovenplaat uit de oven en draai de kippenbouten eenmaal om. Was de tomaten en verdeel ze tussen de aardappelen.

Bestrijk de kippenbouten met wat van de overgebleven marinade en besprenkel de aardappelen en tomaten met de rest van de marinade.

Verhoog de temperatuur van de oven tot 230°C en laat alles nog 12-15 minuten gaar worden (verleng de baktijd afhankelijk van de maat van de kippenbouten).

Was de bonen en snijd de uiteindes eraf. Fruit de bonen 2-3 minuten in een pan met verwarmde olie. Kruid ze met een beetje zout en peper.

Haal de ovenplaat uit de oven en garneer met de bonen. Besprenkel de kippenbouten met de bouillon van de ovenplaat en serveer het geheel. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.