Kippenbouten in kruidige honing-sojasaus met krielaardappelen
Zoeken
Filter
304 van 408

Kippenbouten in kruidige honing-sojasaus met krielaardappelen

Kippenbouten in kruidige honing-sojasaus met krielaardappelen
Totale tijd 140 min
Bereidingstijd: 100 min
Marinertijd: 40 min
Voedingswaarden (per portie) 1902 kJ / 454 kcal
Vetten: 21.5 g
Eiwitten: 32.3 g
Koolhydraten: 31.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de marinade:

  • 10 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 100 ml)
  • 5 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl knoflookpoeder           
  • 2 tl gemalen gember        
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippenbouten

Voor het bijgerecht:

  • 400 g kleine aardappelen (bijv. Drillinge)
  • 4 teentjes knoflook
  • 12 kerstomaatjes (ca. 120 g)
  • 100 g groene bonen (bijv. Keniabonen of prinsessenbonen)
  • 1 el olijfolie                         
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en meng deze goed.
  2. Was de kippenbouten met water. Daarna doe je ze in een grote pan met kokend water, blancheer ze ca. 10 seconden. Laat de kippenbouten schrikken (in koud- of ijswater) en dep ze goed droog.
  3. Steek met een vork aan beide kanten van de kippenbouten gaatjes, maar vermijd om in de botstukjes van het vlees te steken. Doe de kippenbouten in een schaal, samen met de marinade en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg de kippenbouten op een ovenplaat met de kant van het vel naar beneden (zet de rest van de marinade apart).
  5. Verdeel aardappelen en knoflook naast de kippenbouten en laat ze in een voorverwarmde oven 15-20 minuten gaar worden.
  6. Haal de ovenplaat uit de oven en draai de kippenbouten eenmaal om. Was de tomaten en verdeel ze tussen de aardappelen.
  7. Bestrijk de kippenbouten met wat van de overgebleven marinade en besprenkel de aardappelen en tomaten met de rest van de marinade.
  8. Verhoog de temperatuur van de oven tot 230°C en laat alles nog 12-15 minuten gaar worden (verleng de baktijd afhankelijk van de maat van de kippenbouten).
  9. Was de bonen en snijd de uiteindes eraf. Fruit de bonen 2-3 minuten in een pan met verwarmde olie. Kruid ze met een beetje zout en peper.
  10. Haal de ovenplaat uit de oven en garneer met de bonen. Besprenkel de kippenbouten met de bouillon van de ovenplaat en serveer het geheel. 

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 140 min
Bereidingstijd: 100 min
Marinertijd: 40 min
Voedingswaarden (per portie) 1902 kJ / 454 kcal
Vetten: 21.5 g
Eiwitten: 32.3 g
Koolhydraten: 31.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de marinade:

  • 10 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 100 ml)
  • 5 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl knoflookpoeder           
  • 2 tl gemalen gember        
  • 1 el olijfolie
  • 4 kippenbouten

Voor het bijgerecht:

  • 400 g kleine aardappelen (bijv. Drillinge)
  • 4 teentjes knoflook
  • 12 kerstomaatjes (ca. 120 g)
  • 100 g groene bonen (bijv. Keniabonen of prinsessenbonen)
  • 1 el olijfolie                         
  • zout, versgemalen peper