Zoeken
Filter
Kippenfondue
Bookmark
3 van 12

Kippenfondue

Kippenfondue
Voedingswaarden (per portie) 2473 kJ / 591 kcal
Vetten: 34 g
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 32 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

Kippenfondue

  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 kippenborsten
  • 200 g garnalen
  • 100 g ravioli of tortellini
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 broccoli 

Citroenmayonaise

Chilisaus

Kippenbouillon (zelf maken)

  • 2 uien, niet geschild
  • ½ prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippen
  • 2 wortels
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 100 ml Kikkoman sojasaus met 43% minder zout

Bereiding

Kippenbouillon (zelf maken)

Kip goed wassen. Kip in stukken snijden, borststukken opzij leggen. In een grote soeppan doen en opvullen met koud water. Breng aan de kook. Het schuim afscheppen zodra het water kookt. Overige ingrediënten toevoegen, op middelgroot vuur gedurende ten minste 3 uur koken. Zeven, en al naar behoefte op smaak brengen met zout.

In plaats van zelf gekookte bouillon kunt u ook gebruiksklare bouillon of een bouillonblokje gebruiken.

Citroenmayonaise

Eierdooier met de mixer schuimig roeren. Beetje voor beetje de olie toevoegen totdat de mayonaise dik roomachtig is. Tenslotte peper, Ponzu, citroensap toevoegen.

Chilisaus

Paprika ontpitten en grof snijden. Gember en knoflook hakken. Paprika, gember en knoflook met de pureerstaaf pureren. Alle ingrediënten aan de kook brengen, de warmte reduceren tot 2/3 en gedurende ten minste 15 minuten laten koken. De saus moet een jam-achtige consistentie hebben.

Kippenfondue

Kippenborst in 2x2 cm grote blokjes snijden. Broccoli enkele minuten in kokend water koken. Vervolgens koud afspoelen. Kippenvleesbouillon in de fonduepan op het fornuis verwarmen. Fonduepan op de fondueset zetten. Vlees of groente opprikken en in de bouillon koken. Serveer met sausjes.

Vegetarisch

Voor een vegetarische fondue gebruikt u groentebouillon en laat u het vlees achterwege. Vegetarische ravioli gebruiken (bijvoorbeeld met ricotta of paddenstoelen).

Voedingswaarden (per portie) 2473 kJ / 591 kcal
Vetten: 34 g
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 32 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

Kippenfondue

  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 kippenborsten
  • 200 g garnalen
  • 100 g ravioli of tortellini
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 broccoli 

Citroenmayonaise

Chilisaus

Kippenbouillon (zelf maken)

  • 2 uien, niet geschild
  • ½ prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippen
  • 2 wortels
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 100 ml Kikkoman sojasaus met 43% minder zout