Kippenvleugels met soja en honing

totale tijd 105 min.
20 min. voorbereidingstijd
60 min. marineertijd
25 min. kooktijd

Sappige, kleverige barbecuekippenvleugels met een aroma van honing en gekaramelliseerde groenten. Zo simpel en heerlijk!

Ingrediënten

2 porties
6 
kippenvleugels
125 ml
droge witte wijn
1 eetlepel
honing
3 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
citroensap
1 eetlepel
citroenschil
 ½ theelepel
gedroogde rozemarijn
 ½ theelepel
gedroogde tijm
2 
teentjes geperste knoflook
zout en peper naar smaak

Vegetables for grilling:

2 
wortels
2 
peterseliewortels of pastinaken
300 g
krieltjes
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
honing
 ½ theelepel
gedroogde tijm
Voedingswaarde (per portie): 6964 kJ  /  1741 kcal
84 g Vetten
131 g Eiwitten
102 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Leg de kippenvleugels in een kom.

Stap 2

Maak de marinade in een aparte kom - meng de wijn, Kikkoman sojasaus, olijfolie, het sap en de schil, honing, gedroogde kruiden, knoflook en kruiden.

Stap 3

Bestrijk de vleugels grondig met de marinade en zet opzij om te marineren.

Stap 4

Schil de groenten en snijd ze in vieren.

Stap 5

Doe ze in een kom en meng goed met Kikkoman sojasaus, honing, olijfolie en tijm. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Grill de kippenvleugels samen met de groenten op een voorverwarmd oppervlak van medium temperatuur gedurende ongeveer 10 minuten aan elke kant voor de vleugels en 25-30 minuten aan elke kant voor de groenten.

Stap 7

Draai ze van tijd tot tijd om.

Recept-ID 1109

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Leg de kippenvleugels in een kom.

Maak de marinade in een aparte kom - meng de wijn, Kikkoman sojasaus, olijfolie, het sap en de schil, honing, gedroogde kruiden, knoflook en kruiden.

Bestrijk de vleugels grondig met de marinade en zet opzij om te marineren.

Schil de groenten en snijd ze in vieren.

Doe ze in een kom en meng goed met Kikkoman sojasaus, honing, olijfolie en tijm. Breng op smaak met zout en peper.

Grill de kippenvleugels samen met de groenten op een voorverwarmd oppervlak van medium temperatuur gedurende ongeveer 10 minuten aan elke kant voor de vleugels en 25-30 minuten aan elke kant voor de groenten.

Draai ze van tijd tot tijd om.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.