
Kleine zalmsteaks met ponzu

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g verse zalm
- 1 lente-ui
- 80 g rammenas
- 1 - 2 knoflookteentjes
- 1 eetl. olijfolie
- Kikkoman Ponzu Citrus Soy Sauce (of shichimi resp. chili)
Bereiding
De zalm in gelijke stukken snijden – net als bij sashimi. Een beetje zout toevoegen. De knoflook in schijfjes snijden en knapperig bakken. De rammenas schoonmaken, in blokjes snijden en met de Ponzu Sauce pureren.
Olie in een pan verhitten en de zalm aan beide kanten kort en scherp aanbraden (om alleen het oppervlak te garen). Uit de pan nemen en even laten afkoelen. In stroken snijden en op een plaat schikken. Met de fijngehakte lente-uitjes en de knoflookchips garneren en met Kikkoman Ponzu Sauce bedruppelen.
Samen met de Ponzu-rammenas-dip serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g verse zalm
- 1 lente-ui
- 80 g rammenas
- 1 - 2 knoflookteentjes
- 1 eetl. olijfolie
- Kikkoman Ponzu Citrus Soy Sauce (of shichimi resp. chili)