Knapperige bananen met vanille-ijs en chocolade- of karamelsaus

totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
4 
bananen
9 eetlepels
bloem
 ¼ theelepel
kaneel, gemalen
2 
eieren
plantaardige olie om te frituren
muntblaadjes als garnering

Voor de chocoladesaus

100 g
pure of melkchocolade
125 g
room

Of voor de karamelsaus

100 g
suiker
40 g
boter
60 g
room

Bovendien

4 
bolletjes vanille-ijs
Voedingswaarde (per portie): 2807 kJ  /  669 kcal
38,6 g Vetten
63,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil de bananen, halveer ze in de lengte en dan dwars. Meng bloem en kaneel en doe dit in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en doe ook de panko in een diep bord.

Stap 2

Wentel de bananen eerst in het bloem-kaneel mengsel, dan in het losgeklopte ei en vervolgens in de panko.

Stap 3

Verhit de olie, bak de bananenstukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was en droog de muntblaadjes.

Stap 4

Breek voor de chocoladesaus de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Voeg slagroom en sojasaus toe en verwarm deze mee. Of: verwarm voor de karamelsaus de suiker in een pan, laat smelten en gelijkmatig bruin worden; roer regelmatig om. Voeg de boter toe en roer totdat deze is opgelost. Voeg de slagroom en sojasaus toe en roer het geheel tot een gladde saus.

Stap 5

Schik de bananen met de chocolade- of karamelsaus en het ijs op bordjes, garneer ze met munt en eventueel met verse bessen en serveer.

Tip

In plaats van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus smaakt ook de zoete sojasaus hier goed bij.

Recept-ID 846

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil de bananen, halveer ze in de lengte en dan dwars. Meng bloem en kaneel en doe dit in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en doe ook de panko in een diep bord.

Wentel de bananen eerst in het bloem-kaneel mengsel, dan in het losgeklopte ei en vervolgens in de panko.

Verhit de olie, bak de bananenstukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was en droog de muntblaadjes.

Breek voor de chocoladesaus de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Voeg slagroom en sojasaus toe en verwarm deze mee. Of: verwarm voor de karamelsaus de suiker in een pan, laat smelten en gelijkmatig bruin worden; roer regelmatig om. Voeg de boter toe en roer totdat deze is opgelost. Voeg de slagroom en sojasaus toe en roer het geheel tot een gladde saus.

Schik de bananen met de chocolade- of karamelsaus en het ijs op bordjes, garneer ze met munt en eventueel met verse bessen en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.