
9 van 26
Knapperige bananen met vanille-ijs en chocolade- of karamelsaus
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Desserts
Kerstseizoen

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
25 min
Voedingswaarden (per portie)
2807 kJ / 669 kcal
Vetten:
38,6 g
Koolhydraten:
63,4 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 bananen
- 8-10 eetlepels bloem
- ¼ theelepel kaneel, gemalen
- 2 eieren
- 8-10 eetlepels Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- plantaardige olie om te frituren
- muntblaadjes als garnering
Voor de chocoladesaus:
- ca. 100 g pure of melkchocolade
- 125 g room
- 1-2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Of
Voor de karamelsaus:
- 100 g suiker
- 40 g boter
- 60 g room
- 1-2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bovendien: 4 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
- Schil de bananen, halveer ze in de lengte en dan dwars. Meng bloem en kaneel en doe dit in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en doe ook de panko in een diep bord.
- Wentel de bananen eerst in het bloem-kaneel mengsel, dan in het losgeklopte ei en vervolgens in de panko.
- Verhit de olie, bak de bananenstukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was en droog de muntblaadjes.
- Breek voor de chocoladesaus de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Voeg slagroom en sojasaus toe en verwarm deze mee. Of: verwarm voor de karamelsaus de suiker in een pan, laat smelten en gelijkmatig bruin worden; roer regelmatig om. Voeg de boter toe en roer totdat deze is opgelost. Voeg de slagroom en sojasaus toe en roer het geheel tot een gladde saus.
- Schik de bananen met de chocolade- of karamelsaus en het ijs op bordjes, garneer ze met munt en eventueel met verse bessen en serveer.
Tip: in plaats van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus smaakt ook de zoete sojasaus hier goed bij.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
25 min
Voedingswaarden (per portie)
2807 kJ / 669 kcal
Vetten:
38,6 g
Koolhydraten:
63,4 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 bananen
- 8-10 eetlepels bloem
- ¼ theelepel kaneel, gemalen
- 2 eieren
- 8-10 eetlepels Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- plantaardige olie om te frituren
- muntblaadjes als garnering
Voor de chocoladesaus:
- ca. 100 g pure of melkchocolade
- 125 g room
- 1-2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Of
Voor de karamelsaus:
- 100 g suiker
- 40 g boter
- 60 g room
- 1-2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bovendien: 4 bolletjes vanille-ijs