
Knapperige loempia's met zeevruchtenvulling

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 100 g Kipfilet
- 1/3 Lente-ui
- 1 teentje Knoflook
- 5 g Gember
- 200 g Chineese kool
- 50 g Gepelde garnalen
- 50 g Zalm
- 50 g Inktvis
- 24 stuks Deeg voor Japanse dumplings (Gyoza)
- een snufje Zout
- een snufje Peper
- ½ tl Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 1/3 tl Sesamolie
- 2 el Plantaardige olie
Voor de dipsaus:
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 2 tl Azijn
- ½ tl Sesamolie
- een beetje Chilipasta
Bereiding
Snijd de knoflook, gember, kool en prei fijn. Strooi er een snufje zout overheen en knijp het water eruit, bijv. in een katoenen theedoek.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, voeg deze toe aan de groenten, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.
Maak de inktvis, garnalen en zalm schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in een kom en besprenkel met Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce. Zet de kom 10-15 minuten in de koelkast. Voeg toe aan de vulling van groenten en kip en meng alle ingrediënten door elkaar.
Schep een eetlepel vulling op het gyozadeeg, vouw het deeg samen en vorm strakke rolletjes (het deeg blijft beter plakken wanneer u de randjes vochtig maakt met water).
Verwarm de olie voor in een pan en frituur de loempia's tot ze knapperig en goudbruin zijn (3-4 minuten). Serveer met dipsaus en een salade naar keuze.
Allergenen: schaaldieren, vis, weekdieren, sesam, soja, tarwe
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 100 g Kipfilet
- 1/3 Lente-ui
- 1 teentje Knoflook
- 5 g Gember
- 200 g Chineese kool
- 50 g Gepelde garnalen
- 50 g Zalm
- 50 g Inktvis
- 24 stuks Deeg voor Japanse dumplings (Gyoza)
- een snufje Zout
- een snufje Peper
- ½ tl Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 1/3 tl Sesamolie
- 2 el Plantaardige olie
Voor de dipsaus:
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 2 tl Azijn
- ½ tl Sesamolie
- een beetje Chilipasta