
Kool kimchi
Bereidingswijze en ingrediënten voor het maken van heerlijke kool kimchi.

Ingrediënten voor 2 portie(s)
- ½ Chinese kool (ca. 500 g)
- 1 tl zout
- 5 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
Bereiding
1. Was de Chinese kool en snijd deze in hapklare stukjes.
2. Doe de Chinese kool in een kom besprenkeld met zout.
3. Dek de kom af, verzwaar het en zet het 2-3 uur in de koelkast.
4. Knijp de Chinese kool goed uit.
5. Meng het met Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi, (of doe het in een diepvrieszakje) laat het een nacht in de koelkast marineren en serveer het.
6. Gemarineerde kool kimchi kan zo’n 7 tot 10 dagen in de koelkast worden bewaard.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- ½ Chinese kool (ca. 500 g)
- 1 tl zout
- 5 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi