Zoeken
Filter
Bookmark
226 van 234

Koude soep met geroosterde paprika en brood

Voorbereidingstijd: 40 min
Calorieën (per portie): 1268 kJ / 303 kcal

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 3 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 700 ml veganistische groentebouillon
  • 30 g amandelen
  • 2 el gehakte basilicum + basilicum om te decoreren
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 el Kikkoman Ponzu Sojasauce Citrus
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 4 à 6 sneetjes brood (van de dag ervoor)

Voorbereiding

Halveer de paprika’s, maak ze schoon, was ze en plaats ze met de schil naar boven op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Grill in de voorverwarmde oven onder de grill gedurende ca. 4 à 6 minuten, koel ze af in ijswater en verwijder de huid. Knoflook pellen. Tomaten wassen. Reinig de courgette, was en snijd ze in grove stukken.

Pureer de bouillon met amandelen, 2 teentjes knoflook en basilicum fijn. Voeg de paprika, tomaten, courgette en tomatenpuree toe, pureer alles fijn en breng op smaak met Sojasauce Citrus en peper.

Verhit de olie met de resterende knoflook in een pan. Scheur het brood in grove stukken en bak deze knapperig in knoflookolie. Serveer de soep met het geroosterde brood, de basilicum en een paar druppels knoflookolie.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 3 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 700 ml veganistische groentebouillon
  • 30 g amandelen
  • 2 el gehakte basilicum + basilicum om te decoreren
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 el Kikkoman Ponzu Sojasauce Citrus
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 4 à 6 sneetjes brood (van de dag ervoor)