
Kreeftgarnalen op beluga-linzen-salade met sojasaus-schuim

Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 1 stuk Konbu (10 x 10 cm)
- 1/2 TL suiker
- 3 TL instant gelatinepoeder
- 30 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 6 kreeftgarnalen of scampi, rauw (kant-en-klaar, zonder darm?)
- Zout
- 120 g beluga-linzen
- 1 sjalot
- 1/4 mango
- 40 ml mangosap
- 20 ml azijn
- 1/2 TL mosterd
- 20 ml pindaolie
- Vers gemalen peper
- Enkele bloemkoolroosjes
Bereiding
Voor het sojasaus-schuim Konbu in 1,2 liter water inleggen en de basis voor de bouillon ca. 2 à 3 uur laten sudderen. Konbu-water aan de kook brengen en Konbu vlak voor het koken verwijderen. 100 ml bouillon met suiker en gelatine mengen, sojasaus erbij doen en laten afkoelen. Zodra de saus stroperig wordt, met behulp van een staafmixer fijn pureren. Proces herhalen totdat er schuim ontstaat.
Kreeftgarnalen in zout water garen, laten afkoelen, vlees uit de schaal halen en in dunne schijfjes snijden. Linzen volgens de verpakking bereiden, sjalot schillen en in fijne blokjes snijden. Manga schillen en in blokjes snijden.
Mangosap aan de kook brengen en tot de helft laten reduceren. Gereduceerde sap met azijn, mosterd en olie mengen. Dressing met zout en peper op smaak brengen en met de linzen, sjalot en mangoblokjes mengen. Bloemkoolroosjes wassen en fijn raspen. Kreeftgarnalen op de beluga-linzen-salade met sojasaus-schuim aanrichten, met bloemkool bestrooien en indien gewenst gegarneerd met kervel serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 1 stuk Konbu (10 x 10 cm)
- 1/2 TL suiker
- 3 TL instant gelatinepoeder
- 30 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 6 kreeftgarnalen of scampi, rauw (kant-en-klaar, zonder darm?)
- Zout
- 120 g beluga-linzen
- 1 sjalot
- 1/4 mango
- 40 ml mangosap
- 20 ml azijn
- 1/2 TL mosterd
- 20 ml pindaolie
- Vers gemalen peper
- Enkele bloemkoolroosjes