Kuwa yaki – Pittige kip
Zoeken
Filter
Bookmark
66 van 240

Kuwa yaki – Pittige kip

Voorbereidingstijd: 20 min
Calorieën (per portie): 1356 kJ / 324 kcal

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 4 x 150 g kipfilet
  • aardappelzetmeel
  • 20 ml plantaardige olie
  • 5 eetlepels Kikkoman Wok sauce
  • een snufje shichimi of peper
  • 120 g gemengde groene sla
  • 1 tomaat
  • 60 g mayonaise

Voorbereiding

Snijd de kip in reepjes van ongeveer 1 cm en bedek ze om en om met een laagje aardappelzetmeel. Verhit de olie in een wok en bak de kipstukjes rondom op hoog vuur. Verwijder daarna de overtollige olie van de wok met keukenpapier en giet de woksaus over de kip. Maak een draaiende beweging met de wok, om de saus en de kip goed te mengen. Na enkele minuten de kip uit de pan halen, op een bord leggen en op smaak brengen met peper of shichimi (zevenkruidenpoeder).

Serveren met sla en tomaat. Garneer het bord met de mayonaise

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • 4 x 150 g kipfilet
  • aardappelzetmeel
  • 20 ml plantaardige olie
  • 5 eetlepels Kikkoman Wok sauce
  • een snufje shichimi of peper
  • 120 g gemengde groene sla
  • 1 tomaat
  • 60 g mayonaise